Den rutinerade målvakten Andriy Fedorenko, 34, är klar för Umeå FC. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018.

Under veckan har Umeå FC haft två målvakter på provspel, nämnde Fedorenko och holländaren Jonathan Waterberg. Valet föll på den 34-årige ukrainaren. Kontraktet är skrivet på ett år.

Fedorenko kommer senast från ukrainska förstaliga-laget Chornomorets Odesa. Men han är inte helt obekant med Sverige. Säsongen 2015 tillhörde han Älgarna IF under tre månader innan han flyttade vidare till vitryska Krumkachy Minsk (förstaligan). Han är 191 cm lång.
– Med Andriy får vi en erfaren målvakt. Han har en bra fysik, mod att dominera straffområdet samt är välskolad i målvaktstekniken. Han har ett stort driv att fortsätta vilja bli bättre samt att hjälpa övriga målvakter i föreningen att bli bättre. Han blir ett väldigt bra komplement till Viktor Göranzon, säger Andrée Jeglertz.

Umeå FC har just nu tre målvakter under kontrakt. Förutom Fedorenko också Viktor Göranzon och Felix Marklund. Men Marklund kommer inte kunna vara med på samma villkor som tidigare. Jeglertz förklarar:
– Felix Marklund kommer tyvärr inte att finnas tillgänglig detta året i den utsträckning som tidigare. De väntar tillökning i sommar och samtidigt tar hans skola och arbetsliv mer tid än tidigare år vilket medför att 2018 blir ett mellanår för honom. Dock kommer han finnas med i vår verksamhet och regelbundet delta vid träningar och matcher men inte som konkurrenskraftig förste- eller andre målvakt.

Andriy Fedorenko kommer att spela i tröjnummer 31.