Under tisdagen avhölls Umeå FC och UFC Akademis respektive årsmöten.

Inför 20-talet medlemmar genomfördes Umeå FC och UFC Akademis årsmöten i Umeå Folkets Hus lokaler.

Noteras kan göras att Umeå FC visar svarta siffror för tredje året i rad, plusresultatet blev 56 000 kr. Håkan Bäckström valdes som ordförande för ett ytterligare ett år. Mikael Eriksson valdes som ny ordförande i UFC Akademi och tar därmed över efter Anders Svensson som dock blir kvar i styrelsen. Mikael Eriksson kliver även in i Umeå FC:s styrelse. Ulf Grabbe lämnar styrelsen i Umeå FC respektive UFC Akademi efter fem år.

I övrigt tilldelades Erik Lundström ett förtjänsttecken i brons för 150 spelade (159) matcher i klubben.

Man informerade även om att man senare i vår kommer arrangera en lunchföreläsning, likt de upplägg man gjorde kring när Sveriges förbundskapten Janne Andersson var på besök under fjolåret. Mer information om vilka föreläsarna är kommer inom kort.
Man kommer även att genomföra en partnerresa till Sveriges träningslandskamp inför VM mot Danmark. En match som spelas den 2:a juni på Friends Arena.