En glädjande nyhet för alla Division 1-intressenter: Samtliga 480 Division 1-matcher under fotbollssäsongen 2018 kommer att produceras och levereras i bästa möjliga kvalitet
på Ettanplay. Detta möjliggörs tack vare ett samarbete mellan Ettanfotboll, Svenska Fotbollförbundet och DMC in Sports.

Ettanfotboll är glada att kunna leverera en god nyhet med bara lite mer än en vecka till avspark i Division 1-fotbollen. Under tre säsonger har det distribuerats sändningar från Division 1, men då har produktionerna gjorts av klubbarna, med blandad kvalitet. Nu tar division 1 fotbollen nästa kliv genom ett samarbete med DMC in Sports som har en lång erfarenhet av utveckling av mediarättigheter och sportproduktioner.
– Det känns fantastiskt att vi kan göra denna satsning ihop med DMC in Sports. Med deras långa erfarenhet inom rättigheter och sportproduktioner hoppas vi kunna förädla denna möjlighet ihop. Ettanfotboll är en riktig Talangfabrik i svensk fotboll samt den mest rikstäckande och lokala liga på marknaden. Detta ger oss väsentligen större möjligheter att utveckla division 1 fotbollen, säger Zana Avci – Ansvarig för media på Ettanfotboll.

Till skillnad mot fjolårssäsongen produceras samtliga produktioner professionella produktionsbolag med integrerad grafik och matchklocka i sändningarna. Något som möjliggörs genom samarbetet med DMC in Sports, som med sitt stora nätverk av produktionsbolag kunnat skapa möjligheten att utöka exponeringen av Division 1. I DMC:s uppdrag ingår att producera samtliga matcher för visning på https://www.ettanplay.se. Men målsättningen är att bygga ut distributionen väsentligt och skapa samarbeten med lokala och nationella TV-kanaler, online plattformar och tidningar.
DMC ser fram emot samarbetet med Ettanfotboll.
– Vi är väldigt glada att få jobba med Svenska Fotbollförbundet och Ettanfotboll kring rättigheterna och produktionerna för Division 1. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete där vi tillsammans utvecklar ligan, säger Daniel Franck – VD på DMC in Sports.

Det blir ännu lättare att följa serierna i år då vi skapar ett abonnemang för ALL division 1-fotboll på Ettanplay!

Nytt för i år blir att supportrarna har en möjlighet att teckna ett månadsvis abonnemang på Ettanplay. För 159 kronor/månad får man tillgång till allt material från Division 1-fotbollen. Om man ändå föredrar att se enstaka matcher framför ett abonnemang kan man, precis som förra året, se varje enskild match till en kostnad av 89 kronor/match.
Genom att välja sitt favoritlag när man köper abonnemang på Ettanplay finns också en unik möjlighet att stötta laget ekonomiskt. Länk till abonnemangsköp: http://www.ettanplay.se/abonnemang

Om DMC in Sports
DMC in Sports (DMC) är ett bolag som specialiserar sig på mediarättigheter, produktion och digitala tjänster för sport. DMC har kontrakterats av Ettanfotboll och SvFF för att producera och kommersiella Ettanfotboll under perioden 2018-2022.

Om Ettanfotboll
Ettanfotboll är en intresseorganisation som grundades 2006 när seriesystemet ritades om inom svensk fotboll. Ettanfotboll har för föreningarnas räkning uppdraget att driva utvecklingen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt.