Med två veckor kvar till seriepremiär tar Umeå FC sig an IFK Luleå hemma på Umeå Energi Arena.

Seriepremiären närmar sig med stormsteg och det är dags att börja slipa på de sista detaljerna.
– Vi har gått runt på många spelare under den senaste tiden och belastningen på truppen har varit ganska jämn. Nu börjar det spetsa till sig och vi kommer försöka jobba mot att hitta en tänkt startelva inom den kommande veckan, berättar Jeglertz och fortsätter:
– Dock ska tilläggas att det är sällan alla de spelare som är med i den första startelvan som spelar hela matcher under säsongen när den summeras. Detta innebär att hitta en startelva blir mindre viktigt eftersom alla spelare kommer vara aktuella och viktiga för att göra laget prestation och resultat under 2018 så bra som möjligt.

Umeå FC mötte IFK Luleå tidigt in på denna försäsong och imponerade då på Jeglertz.
– En match som slutade 1-1. Det var en jämn match och Luleå visade då att de var det bästa division 2-laget vi mött på försäsongen.

Vart kommer ert fokusområden ligga på mot IFK Luleå?
– Vi kommer att fortsätta prioritera vårt presspel. Oavsett vilka vi möter vill det till att vi agerar som en enhet i försvarsspelet för att kunna vinna bollen där vi vill samt förhindra motståndaren att skapa situationer runt vårt straffområde. Det krävs oerhört arbete i detta spelsättet men vi är bra tränade och förberedda för detta, menar Jeglertz.
– Anfallsspelet handlar om att fortsätta med det anfallsspelet vi bedrivit under de senaste matcherna. Diagonala passningar, tålamod och rättvända spelare framför motståndarens backlinje i speluppbygganden samt tydlighet i sista tredjedelen har vi poängterat under veckan.

Hur ser truppläget ut?
– Alla spelare är tillgängliga förutom Modou Lamin Sillah (hälsena), Mikael Wikström (knä), Emil Johansson (lår) samt Simon Mårtensson (knä).