Anfallaren Jerome Tibbling, även kallad ”CJ”, är klar för Umeå FC. Kontraktet är skrivet fram till sommaren. Han kommer senast från Assyriska FF.
– Det känns väldigt skönt att vara klar för Umeå FC. Den senaste tiden har det varit mycket fram och tillbaka så att ansluta till laget och köra igång på riktigt känns riktigt bra, säger han.

”CJ” har tränat med Umeå FC fram och tillbaka under vintern och han gillar det han har fått se.
– Jag har blivit varmt välkommen då jag varit här och tränat med laget. Som jag förstår är en del spelare från fjol kvar så man märker att det är en god sammanhållning både på och utanför planen. I övrigt känns hela föreningen väldigt professionell i alla kategorier vilket jag kan ha saknat i tidigare föreningar jag hushållit i.

Som liten kombinerade han fotbollen med kampsport, cirkus och dans, men vid 15-16 år ålder beslutade han sig för att ge fotbollen en extra chans. Han kommer som sagt senast från seriekonkurrenten Assyriska, en klubb som han också har som moderklubb. Han blev tidigt uppflyttad till A-truppen och har bland annat två U19-landskamper på CV:et.
– I samband med det blev jag uppflyttad till Assyriskas A-lag och kallad till landslagsläger. Kort därefter gjorde jag debut för Assyriska FF i superettan. Fick göra några inhopp och blev sedan kallad till landskamper i Rumänien.

Under 2016 blev han utlånad till division 2 och Karlsbergs BK men han har också testat vingarna utomlands.
– Jag var i princip klar för SC Bastia men efter laget hade blivit degraderat till Ligue 2 förlorade de sin licens och åkte ner ytterligare en division vilket resulterade i att klubben hamnade i ekonomisk kris. Så den flytten blev inte av. Sedan var jag nära att skriva på för AC Ajaccio också. Var och tränade med deras A-lag i två veckor men det rann ut i sanden av olika anledningar, berättar han.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– När jag var mindre var jag framför allt en dribbler med ronaldinho som förebild. Med åren har jag blivit större och starkare och kollar mer på spelare som ”Ibra” och Drogba i deras fornstora dagar. Skulle idag beskriva mej som en striker som båda kan hota i djupled och hålla upp bollen som target. Annars gillar jag fortfarande att utmana och får till dugliga skott med båda fötterna men är i grunden högerfotad. Är också rätt farlig i huvudspelet.

Nu ser han fram emot kommande säsong.
– Målsättningen för säsongen är att hjälpa laget nå så långt som möjligt i tabellen genom att fortsätta att göra mål. Laget var ju väldigt starka förra året och bet fast sig i andra platsen ett tag. Jag hoppas och tror att vi kan göra samma sak och ännu lite bättre i år, dvs jobba oss upp i toppen av tabellen för och stanna där denna gång.

Andrée Jeglertz om Jerome Tibbling:
– Jerome är en ung lovande forward som bryter mönster hos oss. Fysiskt stor och stark och en bra avslutare i straffområdet. Han ger oss möjligheter att förändra matchbilden.