Årets första derby slutade 1-1 mellan Umeå FC och Team TG. Men känslan var att Umeå FC var närmast segern.
– På de chanser vi skapar ska vi vinna matchen, säger Andrée Jeglertz efter matchen.

Umeå FC gjorde det svårt för Team TG med sitt presspel där man gång på gång återerövrade bollen högt upp i planen och motståndarna fick aldrig en lugn stund. Men det gav ingen utdelning till en början, istället var det Team TG som bröt målnollan efter 20 minuter då Jonathan Lundbäck hittade nätmaskorna bakom Viktor Göranzon.

Men Umeå FC fortsatte trumma på och tillslut gav det också utdelning. Seif Kadhims strålande frispark hittade en framrusande Dillan Ismail som distinkt tryckte in kvitteringen. Välförtjänt.
– Vår första halvlek är riktigt bra, andra blir sönderryckt av byten tycker jag. Vi äger dock matchen men gör det för svårt. Onödiga bolltapp i vissa lagen vilket gör att dom får omställningar på oss. Vi är inte riktigt konsekventa och överarbetar situationerna. Men i stora hela är vi ganska nöjda med vår prestation. På det sätt vi spelar, det vi gjorde och på de chanser vi skapar ska vi vinna matchen, det ska vi, säger Jeglertz.

Just det offensiva försvarspelet var en stor nyckel till att man tog tag i kommandot i matchen mot Team TG och Jeglertz är nöjd med hur spelarna skötte sig.
– Mest nöjd är jag med att vi gör det vi jobbar på dvs. sätter fast motståndarna högt upp. Det gjorde vi aldrig ifjol och nyckel är att vi vågar och kan vara offensiva i vårt försvarsspel, vågar hänga ihop där. När vi hittar våra utgångspositioner i offensiven är vi ganska svåra att försvara oss mot. Både brett och centralt, det kommer bli svårt att hantera oss, menar han.

Umeå FC skapade två jättelägen för att avgöra tillställningen men Tobias Sandströms skott gick över och Dillan Ismails nick i slutminuterna räddades på ett fint sätt av den fd. Umeå FC-målvakten Vladimir Sudar och matchen slutade oavgjort, 1-1.

Andrée Jeglertz var som sagt väldigt nöjd med lagets prestation men valde att lyfta fram två spelare lite extra efter matchen.
– Jag måste säga Seif (Kadhim). Han fick spela på fel position redan från början. Men han visar en jättefin attityd att spela på olika positioner, bra attityd på plan och skicklig och duktig med bollen. Jag är jättenöjd med honom. Sedan vill jag lyfta fram Anton (Eriksson) också. Han tappar väldigt sällan bollen, vinner dueller. Han har vuxit väldigt mycket som fotbollsspelare i vinter.

Nyförvärvet Aurelien Norest fick kliva av redan fem minuter in i den andra halvleken men det skall inte vara någon fara.
– Han har haft problem i andra benet, framsida lår, tidigare i vintras. Nu fick han känningar i det andra benet under första halvleken och under pausvilan stelnade det till så vi valde att plocka ut honom direkt i andra halvlek. Sedan har Erik har varit förkyld så han vilade vi och Simon fick en liten smäll mot knät mot Skellefteå där vi också tog det säkra före det osäkra, berättar Jeglertz och fortsätter:
– Dom är tillbaka i träning nästa vecka och snart är Isaac (Freitas da Silva) och Sillah (Modou Lamin) tillbaka i träning också så det börjar se väldigt bra ut.

Team TG – Umeå FC 1-1 (1-1)
Målen:
1-0 (19) Jonathan Lundbäck, 1-1 (28) Dillan Ismail (Seif Kadhim)
Så spelade Umeå FC:
Viktor Göranzon
Adel Ziarat, Dillan Ismail, Alex De Carolis
Henrik Millbert, Aurelien Norest (50), Anton Eriksson, Jens Stigedahl
Tobias Sandström (ut 65), Alexis Bbakka, Seif Kadhim
Ersättare: Felix Marklnd, Erik Lundström, Simon Mårtensson, Albin Bäckström, Emmanuel Yeboah (in 50), Yoel Embaye, Max Wolf Watz, Jerome Tibbling Ugwo (in 65)