Efter tre år i Team TG mötte idag Seif Kadhim sina gamla lagkamrater för första gången sedan bytet och han levererade direkt.
– Det var rolig stämning men det kändes ändå konstigt på nåt sätt att spela mot varandra. Chennoufi (Adam) sparkade på mig och jag sparkade tillbaka, men det var kul, säger han med ett leende efter matchen.

Seif Kadhim kom tillbaka till Umeå FC inför säsongen efter bland annat en treårig sejour i rivalen Team TG. På lördagen var det dags för ett första möte med sina gamla lagkamrater och Kadhim bevisade direkt att Team TG kommer sakna hans vänsterfot. Hans precisa frispark gav Dillan Ismail fritt fram att trycka in kvitteringen.
– Det är en av mina styrkor, min vänsterfot. Jag vet sen tidigare att Umeå FC är tunga på fasta situationer och adderar man min vänsterfot till det tror jag att vi kan bli ännu farligare. Det har vi bevisat de två senaste matcherna där vi gjort två på fasta. Det skall vi utnyttja till max och det är bra att vi får utdelning på det också, menar han.

Annars var han tillfreds med lagets prestation.
– Vi spelar bra fotboll idag. Vi har många fina kombinationer, speciellt i första där vi har många fina anfall. Det är en bra prestation men synd att vi inte kan vinna.

Han började som ytterforward och avslutade som central mittfältare men har en ordinarie position som wingback. Ändå lyftes han fram av tränare Andrée Jeglertz efter matchen.
– Jag fick veta igår att jag skulle spela som släpande forward/ytter pga. sjukdomar och skador och Andrée tyckte att jag var mest lämpad med mina offensiva kvalitéer och där tränaren säger att jag ska spela, där spelar jag. Sen spelade jag som central mittfältare på slutet också, men så länge vi har bollen så är det lugnt vilket vi hade idag, säger han och tillägger:
– Det var kul där ute idag, jag tycker att vi är det bättre laget och jag hoppas att vi kan bygga vidare på dagens prestation.