På lördagen väntar årets första derby när Umeå FC ”gästar” Team TG.

Årets första derby. Vilka är känslorna inför det?
-Båda lagen har haft stor omsättning på spelare så rivaliteten tror jag inte är lika stor som tidigare år. Det är få fd. UFC-spelare i TTG i år och vi har färre spelare som ”vill bevisa” något. Detta gynnar oss. Fjolårets matcher präglades av alldeles för mycket känslor som många av oss inte hanterade tillräckligt bra och detta styrde våra prestationer på plan. I år hoppas jag att vi kan se dessa matcher på ett annat sätt. Bra test mot en bra motståndare i samma serie.

Hur har träningsveckan varit?
-Vi går just nu runt på alla spelare i truppen eftersom vi har fem matcher på 17 dagar. Då blir också träningen anpassad efter detta. Vissa har tränat mer på planen och en del har kört mer återhämtning eller alternativ träning.

Emmanuel Yeboah blev klar idag, får vi se honom i derbyt?
-Troligtvis. Han finns med på bänken och kommer nog in i matchen. Det är en stor omställning för honom från Ghana +32 till Umeå -12. Därtill konstgräs, nya lagkamrater, lägenhet, spelsätt etc. Vi där ge honom några veckor att acklimatisera sig.

Vad fokuserar ni på i matchen mot TTG?
– Vi bygger fortfarande efter senaste prestationen. Då var vi ganska lyckosamma i presspelet samt kunde skapa målchanser på flera olika sätt. Denna matchen tror vi blir annorlunda men vi har vårt sätt att spela och förhoppningsvis hamnar vi i lite nya utmaningar som gör att vi lär oss mer och blir bättre förberedda för seriestart.
– Vårt försvarsspel handlar väldigt mycket om avstånd, kommunikation och gemensamt agerande. Det hoppas jag vi får se imorgon med. Anfallsspelet är fokus på djupledsspel, tålamod samt att skapa målchanser på olika sätt.

Hur ser truppläget ut?
– Modou Lamin Sillah (fot), Mikael Wikström (knä), Isaac Freitas da Silva (ljumske) och Emil Johansson (lår) är inte tillgängliga.

Team TG – Umeå FC
Lördag 17 mars kl. 16.00
Umeå Energi Arena