Efter en tids testspel samt två träningsmatcher är nu fransmannen Aurelien Norest en Umeå FC-spelare. Klubben och Norest är överens om ett tvåårs-avtal.

Umeå FC har signat sin första fransman. Aurelien Norest, 25, är en innermittfältare som senast kommer från isländska klubben Vestri. Han har skrivit på ett två-årsavtal med Umeå FC.
– Jag ville ta mig an en ny utmaning och jag bestämde mig att pröva lyckan i Sverige. Jag pratade med Umeå FC och gillade snabbt deras ambition och mentalitet, berättar Norest och fortsätter:
– Jag har inte ångrat mig sen jag kom hit. Jag ser fram emot att jobba hårt tillsammans med grabbarna i laget för att nå vår målsättning.

Som född och uppvuxen i Frankrike så flyttade Aurelien till USA vid 18 års ålder där han via ett stipendium både kunde fokusera på studierna och fotbollen. Sedan blev det flytt till Island.
– Efter att jag tog examen så flyttade jag till Island och spelade två år där. Det var en fantastisk upplevelse och Vestri hade en jättebra organisation, men vi nådde inte de uppsatta målen så jag kände att det var dags att söka ett nytt äventyr.

Vad kan du som spelare bidra till laget?
– Jag har varit lagkapten i varje lag jag har spelat för så vanligtvis så tillför jag en hård, jobbande attityd tillsammans med ledarskap. Sedan trivs jag med bollen vid fötterna och ser gärna att laget har ett bra possesion-spel. Men oavsett vad, så är jag redo att bidra med mitt bästa till laget.

Andrée Jeglertz om Aurelien Norest:
– Aurelien är en spelare som är väldigt välutbildad. Både med tekniska och taktiska egenskaper är han fostrad i den franska fotbollsskolan. Han kan spela både mittback och central balansmittfältare, där vi ser honom främst som mittfältare. Han har en bra livserfarenhet från andra länder och nivåer som hjälper detta lag att bli bättre förberedda för en högre nivå.