I årets tredje träningsmatch tog så Umeå FC sin första seger. Matchen mot Piteå slutade 2-1 efter två mål av Simon Mårtensson.

Umeå FC besegrade Piteå IF i den sena lördagsmatchen med 2-1 efter två mål av skyttekungen Simon Mårtensson. Det första målet kom redan efter 20 minuters spel efter en bollvinst centralt i banan och Alexis Bbakka hittat Mårtensson som kyligt placerade in ledningsmålet.

Umeå FC gjorde en bra första halvlek och hade bud på fler mål men det skulle dröja enda till halvlekens sista minut innan Mårtensson tryckte in 2-0.
– Vi gjorde en klart bättre match än förra veckan. Framförallt var våra första 60 minuter de bästa för i år, säger Jeglertz och förtydligar:
– Jag är mest nöjd med djupledsspelet, rörelsen och variationen på forwards samt det mycket mer kompakta förssvarsspelet. Under denna period i matchen borde vi gjort ett flertal mål men missade alldeles för mycket.

Om Jeglertz var tillfreds med matchens första 60 minuter så var det tvärtom den sista halvtimmen. Piteå Reducerade med kvarten kvar efter en hörna och hade några lägen att faktiskt få in en kvittering också.
– Vi blev för passiva och obeslutsamma i anfallsspelet vilket gjorde att de skapade några halvlägen på fasta situationer på slutet när de vann boll i vår speluppbyggnad.
– Här måste vi klara av att spela av matchen på ett bättre sätt och inte bli tveksamma.

Nu blickar Umeå FC framåt för att både ta med de bra sakerna samt förbättra de mindre bra sakerna.
– Mycket i vårt spel bör under kommande vecka handla om att behålla n bra nivå under hela matchen och inte ha så stora skillnader mellan bra och mindre perioder.
– Jag är nöjd över att de saker vi fokuserade på innan matchen och som vi pratat om i veckan var klart bättre både i anfalls-och försvarsspelet. Vi ska jobba med att hålla prestationen jämn och att inte mindre bra prestationer påverkar nästa moment i spelet.

Piteå IF – Umeå FC 1-2 (0-2)
Målen: 0-1 (20) Simon Mårtensson, 0-2 (45) Simon Mårtensson, 1-2 (75) Andreas Grimstad