Umeå FC kryssade mot IFK Luleå, 1-1, efter att Dillan Ismail gett Umeå FC ledningen och William Olausson kvitterat för hemmalaget några minuter innan halvtid.

Ledningsmålet gjordes redan i den 20:e minuten genom Dillan Ismail, Umeå FC:s första under 2018.
– Isaac (Freitas da Silva) gick upp i en duell med deras målvakt efter en hörna, sedan damp bollen ner och jag drar till på volley. Det var skönt att sätta dit den.

I övrigt tycker han att det finns en del att slipa på.
– Det märks att det var två veckor sedan vi spelade match. Vi kommer från små ytor inne på Nolia hit till en stor plan. Det är klart att det är annorlunda. Det är väl ingen bättre prestation vi gör men vi tar lärdom av det till kommande träningsvecka och matchen mot Piteå nästa helg.

Tränare Andrée Jeglertz tycker att det fanns positiva saker från matchen men givetvis också saker att jobba på.
– Det är en ganska jämn match tycker jag. Det finns perioder som vi dominerar och perioder som de har övertaget. Vårt fokus inför matchen var att jobba med vårt presspel och det funkar väl delvis, men vi har fortfarande en del att jobba på. Vi vill väldigt mycket i många situationer och då går vi bort oss lite och det uppstår för stora ytor mellan våra lagdelar. Men det är bra att vi utsätts för det nu så att vi vet vad som ska jobbas på under kommande träningsvecka, säger han och fortsätter:
– När det gäller anfallsspelet så tycker jag att det är bra. Hade vi haft lite bättre tajming, lite bättre leveranser idag så hade vi haft 4-5 frilägen, men det är små marginaler.

Han väljer också att lyfta fram några spelare.
– Seif (Kadhim) gör en väldigt bra första halvlek, aktiv, bra med bollen, fina inlägg och fina fasta situationer. Antons (Eriksson) inhopp i den andra halvleken är bra. Han är aktiv med bollen, vinner dueller. Det var kul att se.

Hur tycker du att testspelare Aurelien Norest skötte sig?
– Bra, tycker jag. Vi var lite oroliga eftersom han har haft problem med låret under veckan, men ju längre matchen går, ju bättre blir han. Han har väldigt fin passningsfot, vinner många dueller och är bra på huvudet. Jag tycker att han sköter sig bra idag.

IFK Luleå – Umeå FC 1-1 (1-1)
Målen: 0-1 (20) Dillan Ismail, 1-1 (40) William Olausson
Så spelade Umeå FC:
Erik Örnkloo
Adel Ziarat (ut 77), Dillan Ismail, Alex De Carolis (ut 55)
Henrik Millbert, Erik Lundström (ut 55), Aurelien Norest, Ser Kadhim
Tobias Sandström (ut 55), Alexis Bbakka (ut 82), Isac Freitas da Silva
Ersättare: Hugo Forsgren, Simon Mårtensson (in 55), Jens Stigedahl (in 55), Emil Johansson (in 77), Yoel Embaye (in 82), Anton Eriksson (in 55) Max Wolf Watz, Albin Bäckström,