På lördag åker Umeå FC upp till Luleå för säsongen andra träningsmatch. Med sig på resan har man en testspelaren, fransmannen Aurelien Norest.

Det vankas försäsongens andra träningsmatch, Hur är känslan inför den?
– Det känns bra. Vi har haft två bra träningsveckor och längtar ut på stor plan igen. Vi hade en för stor överbelastning på en del spelare i fjol och har valt ett lite annorlunda upplägg i år under januari och februari. Samma mängd men jämnare balans mellan tuffa och lätta pass. Vi vill gärna att så många som möjligt ska kunna delta under dessa månader i lagets träningar. Målet är att hela tiden sträva efter 90 procents närvaro av truppen på träning.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Helt okej. Vi är i början av säsongen och träningarna är fortfarande för ojämna med blandad kvalité. Dock tycker jag vi hela tiden strävar efter att göra jämnare och bättre insatser på träning, då kommer vi också nå bättre resultat och prestationer i matcherna.

Vi har en provspelare på plats, Aurelien Norest. Vad kan du säga om honom?
– Tyvärr hade en tuff vecka bakom sig innan han kom hit vilket gjorde att vi var tvungna att avlasta en del i hans träningsvecka, han har därför inte kunnat köra allt med laget.
– Dock har han visat på bra speluppfattning och passningsspel. Det är ingen spektakulär spelare men det är inte det vi söker heller. Vi söker en spelare som gör andra bra.

Vad har ni lagt upp för fokusområde till matchen imorrn?
– Framförallt vår speluppbyggnadsfas samt vårt presspel högre upp i banan.

Hur ser truppläget ut?
– Alla tillgängliga utom Mikael Wikström, Felix Marklund och Modou Lamin Sillah.

IFK Luleå – Umeå FC
Lördag 10/2, kl. 16.15
Arcushallen

Följ liveuppdateringen från matchen via Umeå FC:s twitter, @umeafc