I helgen var UFC Akademi U17 i Luleå för cup-spel där man också drog längsta strået.
– Grabbarna skötte sig jättebra. Vi är till stora delar ett nytt lag, vi har ett nytt spelsystem och det är första gången för året killarna spelar på en fullstor plan, säger tränare Mathias Johansson.

UFC Akademi spelade fyra matcher där man tillslut besegrade IFK Luleå i finalen med 2-0 och med många nya spelare var det ett ypperligt tillfälle att delta i Luleå-cupen, både sportsligt men även för att få ihop gruppen.
– Jag är jättenöjd! Att bryta av försäsongsträningen med en cup är en boost både för spelare och ledare.

Hur viktigt är det att åka iväg på en sån här grej med så många nya spelare?
– Det är väldigt viktigt. Nu fick vi möjlighet att umgås under andra omständigheter. Grabbarna får lära känna varandra inte bara som fotbollsspelare. Det är också ett bra sätt för spelarna att lära känns oss tränare lite bättre.

Vad tar ni med er efter helgens cup-deltagade?
– Jag och Oscar (Schwarchz) tar med oss mycket. För oss handlar det om att förbereda killarna på vad som krävs för att bli en framtida elitspelare. När vi nu har sett killarna både på och utanför planen ser vi både kollektivt och individuellt vad vi behöver bli bättre på.

Resultat:
UFC Akademi – TP47 4-0
UFC Akademi – IFK Luleå 2-1
UFC Akademi – Norrbottens distriktslag 0-1
UFC Akademi – IFK Luleå 2-0