Den unge mittbacken Adel Ziarat, 19, är klar för Umeå FC. Han ansluter närmast från allsvenska Kalmar FF.

Adel var en av fyra testspelare som följde med Umeå FC på minilägret i Finland. Nu är han och klubben överens om ett två-årsavtal.
– Jag valde Umeå FC för att jag tror att det är en väldigt bra klubb för mig att vara i. Under den korta perioden som jag besökte klubben så kände jag snabbt att det är en välmående klubb med ambitioner som är lockande, berättar han och passar på att lyfta fram tränare Andrée Jeglertz:
– Min uppfattning av Andrée är att han verkar vara en väldigt erfaren och kunnig tränare. Han är väldigt tydlig med vad som krävs och det intresserar mig.

Adel Ziarat kommer som sagt senast från Kalmar FF:s organisation där han också har spenderat stora delar av sin fotbollskarriär.
– Jag har spelat en stor del av mitt liv i Kalmar FF. Fotbollskarriären började i IFK Berga, sedan valde jag tidigt att ansluta till Kalmar FF när jag var 10 år. Sedan dess har jag gått genom alla ungdomsleden till A-laget där jag skrev på ett avtal 2016 som sträckte sig över två år.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare!
– Som fotbollspelare så är jag en disciplinerad och hårt arbetande försvarare. Jag är bra på huvudet och har en fin passningsfot. Jag är väldigt tävlingsinriktad vilket gör att jag vill vinna alla matcher.

Nu ser han fram emot kommande säsong, i en ny stad och en ny tröja.
– Mitt mål med säsongen är att utvecklas tillsammans med klubben och att hjälpa till på vägen mot Superettan.

Andrée Jeglertz om Adel Ziarat:
– I Adel har vi hittat en ung och målmedveten mittback med väldigt fin passningsfot. Att han varit i allsvensk miljö i två år är också väldigt viktigt. Han vet vad som krävs för att vara en elitspelare och kan hjälpa oss att utveckla detta arbetssätt och denna kravbild vi har i Umeå FC.