Alex De Carolis, 25,är klar för Umeå FC. Umeå FC har skrivit ett tvåårsavtal med den kanadensiska försvararen som senast kommer från ligakonkurrenten Västerås SK.
– Jag är en väldigt tävlingsinriktad och lojal spelare som alltid har som målsättning att prestera för klubben, ledningen och supportrarna, säger De Carolis.

Efter en veckas provträning är försvararen Alex De Carolis en Umeå FC-spelare. Kontraktet är skrivet på två år och De Carolis är glad att allting är klart.
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Sverige och framförallt Umeå. Jag har hört mycket bra saker om staden och jag ser fram emot att utforska och njuta av de Umeå har att erbjuda, allt från naturen till Guitar Muséet!

Guitar Muséet?
– Ja haha, min agent spelar guitar och rekommenderade mig att gå och kolla.

Efter din första vecka här, vad är dina intryck?
– Första veckan har det mest varit fokus på fotbollen så jag har inte haft tiden att utforska så mycket annat. Älven som går runt staden är väldigt vacker och påminner mig om hemma. Alla har välkomnat mig på bästa sätt!

I helgen spelade Umeå FC sin första match för säsongen, 1-0-förlust mot det finska ligalaget VPS Vaasa, och De Carolis tyckte att både förberedelserna och matchen var bra.
– Jag var imponerad över hur välplanerade vårt ledarteam var inför matchen där de gav oss klara besked av vad de förväntade sig av oss, berättar han och fortsätter:
– Själva matchen var bra och laget visade kvalité mot ett bra motstånd. Givetvis är vinna nummer ett men vi gjorde många bra saker trots förlusten.

Förra säsongen representerade De Carolis Västerås SK och han har bara goda minnen därifrån.
– Tiden i Västerås var positiv. Jag fick mycket erfarenhet från spel i division 1 och visade att jag klarade av det på ett bra sätt.
– Jag fick många nya vänner där och jag ser fram emot att möta dom den här säsongen. Västerås fans supportade mig vilket jag är tacksam för. Nu ser jag fram emot att prestera för Umeås publik och vinna deras förtroende.

Hur beskriver du sig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en väldigt tävlingsinriktad och lojal spelare som alltid har som målsättning att prestera på bästa sätt för klubben, ledningen och supportrarna. En bra passningsspelare som är vältränad och har en väldigt hög arbetsmoral, säger han och fortsätter:
– Jag hoppas att alla ska se mig som en soldat och en nyckelspelare för laget, som har förmågan att göra intryck både defensivt och offensivt.

Vad ser du dig själv i för position?
– Jag spelar där tränaren sätter mig, men jag kan spela vänster-mittback, vänsterback och vänster wing-back.

Med ett nytt två-årskontrakt signerat och klart så ser Alex De Carolis fram emot den kommande säsongen och målet är solklart.
– Jag har en målsättning och det är att göra vad som helst för att hjälpa Umeå FC till Superettan.

Andrée Jeglertz om Alex De Carolis:
– Vi har sökt en vänsterfotad mittback och Alex visade under sin träningsvecka samt på matchen mot Vasa att han hanterar den ovana positionen bra. Han tillför även erfarenhet, både på och utanför planen, till denna trupp med sina år i Västerås och Kanada.
– Alex har en ambition att utvecklas och det passar bra in i den miljö vi har skapat i träning och match.