Precis som fjol så åker Umeå FC på ett miniläger till Vasa, Finland. Där väntar bland annat en träningsmatch mot finska topplaget VPS Vaasa.
– Vi möter en bra motståndare från högsta serien i Finland, som bl.a. gjorde väldigt bra matcher mot Bröndby i Europa-League förra året, berättar Jeglertz.

Under fredagen tog Umeå FC färjan över kvarken till Vasa för ett miniläger under helgen. Den innehåller bland annat en träningsmatch mot VPS Vaasa och ett annat möten och teambuildingaktiviteter.
– Förväntningar från min sida är att vi är modiga och testar oss ordentligt. Vi möter en bra motståndare från högsta serien i Finland, som bl a gjorde väldigt bra matcher mot Bröndby i Europa-League förra året, men det får inte göra att vi inte blir fega och försiktiga. Vi har en plan hur vi vill utveckla oss från 2017, detta ska vi testa imorgon, säger Jeglertz.

Då kan man fråga sig varför man lägger en träningsmatch efter bara tio dagars träning?
– Den frågan har jag fått ett antal gånger men anledningarna är flera; för det första har vi varit igång tillsammans sedan 5 december och inte bara tio dagar. Match är den bästa träningen, vi får testa våra idéer som vi tränat på under starten av säsongen.
– Man får en nulägesrapport. Vilka möjligheter och utmaningar har vi i vårt sätt att spela. Dom svaren eller frågetecknen ger oss riktlinjer för kommande träningsveckor.
– Vi får även testa nya spelare. Vi har med oss fyra stycken som får äran att ta på sig UFC-tröjan för första gången. Vi vill se hur de passar in i vår miljö.
(De testspelarna som är med på resan är: Sal Jobarteh, 24, mittfältare. Adel Ziarat, 19, förvarare. Sebastian Lundbäck, 21, mittfältare. Alex de Carolis, 25, försvarare)

Under resans gång så kommer man även att ha olika samtal samt gruppaktiviteter.
– Även om vi har lite nya spelare i truppen blir det också en del teambuilding under resan. Varje spelare och ledare har ett ansvar att lära känna de nya så att man tillsammans kan fungera som grupp, både på och utanför planen. Bl.a. har vi testat speed-dating mellan spelarna.

Truppen som åker till Finland:
Eric Örnkloo (mv) lån från Täfteå IK
Henrik Millbert
Dillan Ismail
Modou Lamin Sillah
Isaac Freitas da Silva
Erik Lundström
Simon Mårtensson
Mikael Wikström
Jens Stigedahl
Alexis Bbakka
Anton Eriksson
Tobias Sandström
Albin Bäckström
Emil Johansson
Seif Kadhim
Yoel Embaye
Alex de Carolis (testspelare)
Sebastian Lundbäck (testspelare)
Sal Jobarteh (testspelare)
Adel Ziarat (testspelare)

Följ mini-lägret via Umeå FC:s instagram story, @umeafc