Umeå FC:s näst bästa målskytt genom tiderna, Simon Mårtensson, stannar i Umeå FC. Han och klubben är överens om ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

Simon Mårtensson, 28, kom till Umeå FC inför säsongen 2009 från moderklubben Umedalens IF. Nu är han och Umeå FC överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018.
– Det var många olika anledningar till att det blev en förlängning. Men tron på att vi kan göra en positiv säsong var en av de starkaste.

Det betyder att skyttekungen kliver in i sin tionde (!) säsong i Umeå FC. Det inkluderar 190 matcher, 83 mål (näst bäst i klubbens historia) och ett målsnitt på 0,43 mål/match.
– Jag lägger inte så stor vikt vid det just nu egentligen. Men det är klart, det blir ju ett speciellt band mellan klubb och spelare efter så lång tid.

Och skyttekungen han har en bra känsla inför vad som komma skall.
– Det känns positivt. Det var som sagt en anledning till att kliva in i Nolia för en tionde försäsong med laget. Kan vi bygga vidare på det positiva från förra året, för det var ändå en hel del, och höja vår lägstanivå kan det bli ett väldigt bra år för Umeå FC.

Andrée Jeglertz om Simon Mårtensson:
– Simon fick stora delar av våren och försäsongen förstörd av skada och det tycker jag hämmade honom lite under våren. På hösten visade han att han är en bra avslutare och blivit mycket bättre i spelet sam gjorde en del viktiga mål för oss. Det finns ett stort driv hos honom och oss att fortsätta utveckla sitt/hans spel och vi kommer under kommande år försöka få ut ännu mer av hans spetsegenskaper i sättet vi ska spela.
– Jag är väldigt glad att han vill fortsätta vara del av vår resa mot nästa nivå!