Jens Stigedahl, 21, är klar för en sjätte säsong i Umeå FC. Han och klubben är överens om ett nytt ettårsavtal.

Försvararen Jens Stigedahl kom till Umeå FC, blott 17 år gammal, inför säsongen 2013 från moderklubben Umedalens IF. Nu är han och Umeå FC överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över säsongen 2018.
– Det känns jättebra! Det stod mellan Umeå FC och en annan klubb men med tanke på hur mycket förtroende och speltid jag fick förra året blev det Umeå FC tillslut. Jag känner även att jag utvecklades mycket förra året med Andrée i spetsen.

Trots sin ringa ålder har han redan spelat fem säsonger i klubben (73 matcher) och är därmed en av de mer rutinerade UFC-spelarna i truppen.
– Den har väl gått lite upp och ner. I början fick jag spela mycket, men sen var det 3:e året som jag inte fick så mycket speltid och blev utlånad till IFK Umeå en höst. Men efter det har det bara gått bättre och bättre och har aldrig spelat så mycket en säsong som jag gjorde förra året.

Nu ser han fram emot 2018.
– För min egen del hoppas jag på fortsatt utveckling och speltid. För laget gäller det att sätta vårt lite halvt nya spelsystem bra och hitta relationerna mellan varandra på planen. Samt vara noga med varje liten detalj på träning och match. Om vi gör det är jag övertygad om att det kommer bli en lyckad säsong.

Andrée Jeglertz om Jens Stigedahl:
– Jag är väldigt glad att Jens väljer att stanna i Umeå FC. Han är en fantastisk lagspelare och har utvecklats mycket under året. Till kommande år ska vi jobba med honom i en delvis ny position och det tror jag kommer att utveckla honom och laget ännu mer!