Ännu en spelare från UFC Akademi får ett kontrakt med Umeå FC. Det handlar om mittbacken Albin Bäckström, 18, som har skrivit på ett tre-årsavtal med klubben.
– Det känns väldigt bra, säger han.

Albin Bäckström kom till UFC Akademi inför säsongen 2015 från moderklubben Ersmarks IK. Samma år hjälpte han laget upp till division 3 där han under denna säsongen varit ordinarie som mittback. Nu tar han alltså steget upp till Umeå FC.
– Mina två säsonger i UFC Akademi har varit väldigt lärorika speciellt sista året med division 3-spel. Det har känts bra.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en spelskicklig mittback med ett offensivt tänk och ett bra tillslag.

Under denna säsong har han tränat mycket med Umeå FC, något som varit väldigt positivt för hans egen utveckling menar han.
– Det har varit väldigt lärorikt. Just intensiteten och tempot är två faktorer som har gjort att jag har utvecklats på ett bra sätt det här året.

Nu ser han först och främst fram emot kommande säsong.
– Min strävan är att göra så bra ifrån mig på varje träning som möjligt. Givetvis siktar man också på speltid, det är målet.

Andrée Jeglertz om Albin Bäckström:
– Albin har visat under året i division 3 att han är redo för större utmaningar. Besitter egenskaper som krävs av en bra mittback i vårt sätt att spela: ta fram boll och utmana nästa linje, passningsspel både kort och lång samt en snabbhet över längre sträckor. Det ska bli intressant att följa honom i vår miljö under kommande åren.