UFC Akademi-trion Yoel Embaye (18), Victor Kamf (18), och Max Wolf-Watz (19), har skrivit ett lärlingskontrakt med Umeå FC.

Trion kommer att ingå i Umeå FC:s träningsmiljö och vissa av dem kommer också träna regelbundet med UFC Akademi. Matchmiljön kommer vara i UFC Akademi.

Victor Kamf
Ålder: 18 år
Position: Anfallare
Moderklubb: IFK Umeå

Andrée Jeglertz om Victor Kamf:
– Har visat på under sin säsong att han är en notorisk målskytt. Gjort mycket mål i div. 3 och är oftast på rätt ställe.
– Det ska bli intressant att följa honom under året, framförallt hur han klarar av vår träningsmiljö och kan omsätta sina egenskaper i ett högre tempo. Hans fysik kommer också att behöva utvecklas för att ta nästa steg hans karriär.


Max Wolf-Watz
Ålder: 19 år
Position: Försvarare
Moderklubb: Röbäcks IF

Andrée Jeglertz om Max Wolf Watz:
– Har stora spetsegenskaper i sin snabbhet och fysiska egenskaper att bl a löpa över stora ytor. Han kommer att få jobba med att utveckla sitt spel i anfallande sista tredjedel samt försvarspel sista tredjedelen.


Yoel Embaye
Ålder: 18 år
Position: Anfallare
Moderklubb: Ersboda SK

Andrée Jeglertz om Yoel Embaye:
– En av föreningens bästa spelare på att göra sig spelbar i ytor mellan motståndarens lagdelar. Han är kreativ och skicklig ifrån denna position. Behöver också utveckla sin fysiska kapacitet samt förmågan att agera snabbare med boll.