Seif Kadhim, 26, är tillbaka i Umeå FC. Den vänsterfotade yttern har skrivit på för två år.
– Det känns helt rätt, säger han.

Seif Kadhim anslöt första gången till Umeå FC från dåvarande allsvenska klubben Örgryte IS under sommaruppehållet 2011. Samma säsong gick Umeå FC upp till Superettan. Efter Superettan-säsongen lämnade Seif för att testa äventyret i Duhok FC (Irak) innan han vände hem till Umeå och Tegs SK. Han kommer närmast från Team TG.
– Det har varit på gång ett tag och nu när det är klart känns det helt rätt, säger han och fortsätter:
– Sist jag var här så ansågs jag som en talangfull spelare, trixig och flexibel. Nu har jag spelat mer division 1-matcher och anser att jag är en mer mogen fotbollsspelare nu.

Vad känner du att du kan du bidra med?
– En vänsterfot som är riktigt bra. Jag är bra på att kombinera med mina medspelare samtidigt som jag har en bra inläggsfot. Jag kan spelet helt enkelt.

Han har även hunnit träffa tränare Andrée Jeglertz som ser honom i en wingbacks-position nåt Seif ser fram emot.
– Den rollen är jag väldigt bekant och bekväm med. Just att jag passar i den rollen som är tänkt mig var avgörande.

Med ett nysignat två-årsavtal hoppas han på samma utfall som 2011.
– Definitivt, det var en av dom mest lyckade ögonblicken i min karriär och för Umeå som stad. Det är vad jag siktar på, det är vad klubben siktar på.

Andrée Jeglertz om Seif Kadhim:
– Seif är en spelare som passar väl in i vårt spelsätt. Bra offensiva egenskaper med sitt passningsspel i sista tredjedelen samt en stor vilja att fortsätta utvecklas och ambition att bidra till lagets framgång och utveckling