Mittfältaren Isaac Freitas da Silva blev nominerad till ”Årets UFC:are” 2017. Nu står det klart att han valt att förlänga sitt kontrakt med Umeå FC med ytterligare ett år.
– Jag är väldigt glad att ha förlängt mitt kontrakt med Umeå FC. Jag har trivts i klubben från dag ett, säger han.

Isaac Freitas da Silva kom till Umeå FC från Västerås-klubben Juventus inför säsongen 2015. De två första säsongerna spelade han högerback men inför i år blev han uppflyttad som yttermittfältare. En roll han trivdes bra med.
– Jag hade många bra matcher, men en del som kunde varit bättre. Jag är nöjd med min säsong och hoppas att jag kan ta nästa steg nästa år.

Nu ser han fram emot kommande säsong.
– Jag hoppas att vi kan bygga vidare på det vi hade under våren 2017. Fortsätter vi lyssna på Andrées (Jeglertz) plan så tror jag att vi kan ta nästa steg under 2018.

Andrée Jeglertz om Isaac Freitas da Silva:
– Väldigt viktigt för oss att vi lyckades behålla Isaac ytterligare en säsong. Han var en av våra bästa spelare under säsongen och han är ett väldigt bra föredöme genom sin träningsmoral och vilja att göra sina lagkamrater bättre.