Vi säger stort grattis till Dillan Ismail som blivit framröstad till Årets UFC:are 2017! Med 56% av rösterna vann han följt av Erik Lundström (34%), Isaac Freitas da Silva (5%) och Alexis Bbakka (5%).
– Det känns oerhört bra och jag är väldigt stolt över att få detta pris, säger Dillan Ismail.

Varför tror du folket röstat på dig?
– Jag hoppas och tror att det kan vara en kombination av att jag har lyckats hålla en hög lägsta nivå under större delar av säsongen samt att det synts att jag utvecklat flera delar som fotbollsspelare, bl.a. mina ledaregenskaper, spelet med boll osv.

Det här är din andra utmärkelse som Årets UFC:are (senast 2015), hur känns det?
– För mig känns det enormt. Som person och fotbollsspelare ger jag alltid 100% i det jag gör och strävar alltid efter nå bättre resultat och prestationer. Just den inställningen blir lättare att bibehålla när man kommer till en miljö av konkurrens och högre krav. Jag har otroligt mycket att tacka mina lagkamrater och alla i ledarstaben som jag haft under tiden och som sätter en bra nivå på vår tränings- och matchmiljö. Detta har definitivt varit nyckeln till mina resultat!

Dom kom hit 2013 och tagit stora steg sedan dess. Vad är det framförallt du känner att du utvecklat?
– Det är en svår fråga. Om jag jämför mig nu med 2013 så har jag generellt blivit bättre på allt i mitt spel. Men om jag ska säga något jag framför allt utvecklat så är det väl tryggheten i mig själv och med bollen som jag fått med åren. Det är väl något man utvecklar på träning men framför allt med mycket matchning.

Vad vill du säga till alla de som röstat på dig?
– Jag vill rikta ett stort tack till alla som tagit sig tiden att rösta på mig! Det kan tyckas vara ett klick på datorn men för mig känns det fantastiskt och det triggar mig verkligen till att träna ännu hårdare och bli ännu bättre. Återigen, tusen tack!