Nu är det dags att rösta fram Årets UFC:are 2017. Nominerade till årets pris är Dillan Ismail, Isaac Freitas da Silva, Erik Lundström och Alexis Bbakka. Omröstningen finner du på startsidan i högerspalten! Omröstningen håller öppet tom. 21 november klockan 23.59.59.

1. Hur känns det att bli nominerad till det här priset?
2. Dina tankar kring säsongen?
3. Vad tycker du om din egen insats?
4. Vad kan laget ta med från den här säsongen och vad behöver ni jobba på?

Dillan Ismail. Foto: Jan Hofverberg

Dillan Ismail
1, – Känns otroligt kul att mina insatser uppskattats så pass att jag blir nominerad till detta pris. Jag får se det som ett kvitto på att jag har gjort det bra denna säsong!

2, – Vi hade 7 raka matcher och 12 matcher utan förlust på våren. Det var generellt riktigt fina prestationer under hela vårsäsongen som gav oss en tydlig andraplats. Till hösten slutade vi inte jobba hårt men resultaten och poängen var långt ifrån lätta att förtjäna. Efter några matcher med sämre resultat tror jag att det fick negativ effekt på självförtroendet i laget fast än vi fortfarande jobbade med samma principer och träningsintensitet. Mot slutet lyckades vi även få med oss några resultat och prestationer som vi var nöjda med.

3, – Sett till min egen del och min prestation är jag nöjd. Det var givetvis lättare under våren då det gick så bra för oss. Alla höll en hög nivå och då blir det genast lättare att spela fotboll. Jag upplever att jag har utvecklat många delar som fotbollsspelare, framför allt spelet med boll och mitt ledarskap. Sedan är det min målrikaste säsong hittills vilket även har varit kul!

4, – Vi kan ta med oerhört mycket positivt från säsongen. Vi hade en stark vinstsvit och period utan förlust som kom till hårt jobb och slit. Vi är så pass bra att vi kan åstadkomma sådana prestationer. Man vinner inte 7 matcher på tur. Mycket under den perioden funkade bra. Vi var väldigt effektiva framför mål och hade samtidigt ett stabilt försvarsspel över hela banan under den perioden. Sett över hösten har vi släppt in för mycket mål. Vi måste hitta sätt att bli mer hårt arbetande och metodiska i vårt försvarsspel. Sett över en säsong måste vi släppa in färre mål. Slutligen tycker jag att det är viktigt med den mentala biten. Det har verkligen varit en läxa för oss denna säsong. Som lag behöver vi hitta sätt att jobba emot motgångar på gruppnivå.

Isaac Freitas da Silva. Foto: Henrik Karmehag

Isaac Freitas da Silva
1, – Jag är hedrad att bli nominerad till det här priset. Jag tycker att jag har gjort min bästa säsong i klubben. Det ligger hårt jobb bakom och jag vill tacka tränarstaben för det förtroendet de gett mig.

2, – Vi hade verkligen en bra start men tyvärr så räckte vi inte hela vägen. Men det var en bättre säsong än ifjol och det finns mycket att ta med sig in i nästa säsong.

3, – Jag hade många bra matcher, men en del som kunde varit bättre. Jag är nöjd med min säsong och hoppas att jag kan ta nästa steg nästa år.

4, – Vi kan bygga vidare på det vi hade under våren. Fortsätter vi lyssna på Andrées plan så tror jag att vi kan ta nästa steg.

Erik Lundström. Foto: Jan Hofverberg

Erik Lundström
1, – Det känns hedrande och ett kvitto på att man haft en bra säsong.

2, – Vårsäsongen var bra där vi framförallt kändes riktigt starka precis före sommarupphållet. Tyvärr fick vi inte med oss resultaten på hösten men i det stora hela en bra genomförd säsong.

3, – Det har varit en säsong där man kunnat vara med och bidra från första till sista matchen vilket jag är mest nöjd med. Sedan har man precis som laget haft bättre och sämre prestationer.

4, – Att vi under säsongen bevisat att vi kan slå alla lag i serien och har potential för att vara ett topplag. Sedan behöver vi bli jämnare över 26 omgångar för att hota om en plats till Superettan.

ALexis Bbakka. Foto: Jan Hofverberg

Alexis Bbakka
1, – Självklart en bra känsla. Jag är van att bli nominerad till såna här priser. Jag har jobbat hårt, men jag kan bättre.

2, – Vi försökte men räckte inte hela vägen. Jag var ny inför säsongen och det tog ett tag innan jag började känna mina lagkamrater på plan, Jag nådde upp till 60% av min potential, nästa år kommer bli bättre.

3, – Jag är van att spela med högt tempo och springa väldigt mycket. Det var en liten omställning och sedan som jag var inne på så tog det ett tag för mina lagkamrater att veta hur jag spelar. Men jag kan bättre.

4, – Det jag kan säga är att jag tycker att vi ska attackera mer. Anfall är bästa försvar.