Efter två säsonger i UFC Akademi tar nu Emil Johansson steget upp till de stora grabbarna. Kontraktet med Umeå FC är skrivet på tre år.
– Jag har jobbat hårt för det här så det känns skönt att få belöning för arbetet, säger Johansson.

Emil har sin fotbollsuppfostran i IFK Umeå och kom till UFC Akademi inför säsongen 2016 där han var med och vann division 4 sitt första år. Under denna säsong har han tränat med Umeå FC men spelat matcher med UFC Akademi, nånting han ser som en fördel.
– Det har varit lärorikt. Det har varit viktigt för mig att vara i en seniormiljö och lära mig hur det funkar här och lära känna alla spelare. Det kommer jag ha en fördel av inför nästa säsong, menar han.

För egen del var våren en besvikelse liksom lagets men under hösten kände Emil att både han och laget utvecklades på ett bra sätt, något som också syndas i kvalspelet där UFC Akademi relativt enkelt klarade det nya division 3-kontraktet tillslut.
– I kvalet flöt allting på, vi var aldrig oroliga. Vi gjorde det väldigt bra som lag.

Hur beskriver du dig själv som fotbollsspelare?
– En spelare som alltid ger 100%, det beskriver nog mig rätt bra.

Och på frågan vad den personliga målsättningen inför nästa säsong är så är svaret självklart.
– Att ta en startplats. Sedan hjälpa Umeå FC upp till Superettan.

Andrée Jeglertz om Emil Johansson:
– Emil har tränat med oss under hela året och är väl insatt i vårt sätt att spela och träna samt känner killarna väl. Han har visat under hela året att han passar väldigt bra in i vår trupp, både som person och fotbollsspelare. En spelare med god speluppfattning, bra passningsspel och med ledaregenskaper.