Umeå FC och Vasalund delade broderligt på poängen i seriepremiären (3-3). Det gjorde man även i den sista matchen för säsongen. Mötet på Skytteholms IP slutade 1-1 och det betyder i sin tur att Vasalund åker ur division 1.

Förutsättningarna var glasklara för Vasalund innan matchen. Man var tvungen att ta tre poäng samtidigt som både Sandviken och Sollentuna skulle förlora sina matcher. Men det blev uppförsbacke direkt för hemmalaget. Erik Lundström slog en fin djupledsboll till Simon Mårtensson som iskallt lobbade in 1-0 över en chanslös Fernando Carrillo Iglesias i Vasalundsmålet.

Det skulle dock bara ta sju minuter för Vasalund att hitta sin kvittering. Eric Johana Omondi sköt tillsynes ett ganska löst skott precis vid straffområdeslinjen men bollen var bra placerad intill stolpen och Felix Marklund hann inte ner.

Ju längre matchen led så pressade Vasalund tillbaka Umeå FC, men det utan att vaska fram några farliga målchanser. Andra halvleks bästa målchans fick istället Umeå FC och Simon Mårtensson. På en kontring, mitt i Vasalundspressen, så friställde Alexis Bbakka Mårtensson men skottet blev för tamt och Iglesias i Vaslundsmålet kunde rädda.

Matchen slutade 1-1 och det betyder att Vasalund åker ur division 1 norra. För Umeå FC:s del så slutar man på en femteplats med 40 inspelade poäng.

Vasalunds IF – Umeå FC 1-1 (1-1)
Målen: 0-1 (11) Simon Mårtensson (Erik Lundström), 1-1 (18) Eric Johana Omondi
Varningar: Vasalunds IF: Adam Id Salem Umeå FC: Yoon Soo-Yong, Dillan Ismail
Publik: 168
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Felix Adjei
Anton Eriksson (ut 58), Erik Lundström, Yoon Soo-Yong, Isaac Freitas da Silva (ut 35)
Tobias Sandström (ut 67), Simon Mårtensson, Victor Mansaray
Ersättare: Felix Forsgren, Jens Stigedahl (in 35), Zachary Sukunda (in 58), Måns Sundström, Alexis Bbakka (in 67), Felix Forsgren