Sista omgången av årets division 1 norra står för dörren och för Umeå FC:s del handlar det om att befästa fjärdeplatsen samtidigt som Vasalund måste vinna för att ha chans till fortsatt division 1-spel nästa säsong.

Det blev en rejäl utskåpning förra helgen mot Enskede! Vad är din förklaring till det?
– Starten var viktig för oss, mål efter mindre än en minut. Sedan tycker jag att vårt presspel var väldigt bra samt djupledsspelet som gjorde att vi skapade väldigt många bra situationer. Vi har justerat lite i sättet att anfalla och försvara och det gynnar vissa spelare bättre.

Nu är det dags för säsongens sista match. Vasalund väntar, ett lag vi mötte i premiären. Vad kommer du ihåg från den matchen?
– Att vi gjorde en väldigt bra första halvlek men en feg och passiv andra. 3-3 var rättvist eftersom vi slarvade bort matchen.

Det är mycket att spela för för båda lagen, vi för att behålla fjärdeplatsen och dom för sin existens. Vad tror du på för slags match?
– Starten bli återigen otroligt viktig. De vill få energi med hög press och intensitet, kan vi hantera den med kyla och samma energi tycker jag vi har alla möjligheter till en bra prestation o resultat.

Hur ser truppläget ut?
– Yann Fillion (armbåge), Lukas Adolfsson (sjuk), Oscar Sandström (knä), Jens Sjöström (rygg), Mikael Wikström (knä) och Henrik Millbert (avstängd) är inte spelbara. Axel Fällman har varit sjuk i veckan och åker inte heller med.

Vasalunds IF – Umeå FC
Lördag 4 november, kl. 14.00
Skytteholms IP
Se matchen här!