Fem mål inom loppet av 28 minuter. Det var Simon Mårtenssons facit i en match som Umeå FC tillslut vann med hela 7-1.
– Vi gör det vi ska. De kommer hit och har redan åkt ut men jobbet ska ändå göras. Vi gör som sagt det vi ska och det vi har tränat på i veckan, sa Simon Mårtensson efter matchen.

Hade man satt sig på Umeå Energi Arena läktare vid matchstart kunde man snabbt se vart det hela skulle ta vägen. Simon Mårtensson behövde bara 17 sekunder på sig att göra 1-0 och då började tom. Enskede med bollen. Ett inspel från Mårtensson sex minuter senare renderade i ett självmål och 2-0. Det ska sägas att Mårtensson var långt ifrån klar.

Efter elva minuter smekte han snyggt upp 3-0 i krysset. 4-0 placerade han säkert in vid stolproten. 5-0 styrde han in efter ett bra inspel från Tobias Sandström och 6-0 chippade han in efter Lundströms fina passning. Hyfsad dag på jobbet minst sagt.
– Det är klart att jag är nöjd med min insats när jag gör fem mål. Det fanns mycket ytor att springa på och skönt att få det att lossna lite, säger Mårtensson.

Matchen var såklart vunnen för hemmalaget trots att Fredrik Notice reducerade från straffpunkten i slutet av den första halvleken. En skön seger efter en minst sagt tung period på senaste tiden.
– Visst är det så, det var första seger på länge. Det var ingen kvalplats att spela om, men det betyder mycket att ta sig ur svackan som vi har befunnit oss i. Det var skönt, menar Mårtensson.

Alexis Bbakka gjorde sedan 7-1 i den andra halvleken och punkterade slutresultatet. Nu återstår det en match av säsongen 2017 då laget åker till Skytteholm för möte med Vasalunds IF nästa helg.

Umeå FC – Enskede IK 7-1 (6-1)
Målen: 1-0 (1) Simon Mårtensson (Tobias Sandström), 2-0 (7) Självmål, 3-0 (11) Simon Mårtensson (Henrik Millbert), 4-0 (17) Simon Mårtensson (Erik Lundström), 5-0 (25) Simon Mårtensson (Tobias Sandström), 6-0 (28) Simon Mårtensson (Erik Lundström), 6-1 (33) Fredrik Notice, 7-1 (85) Alexis Bbakka (Simon Mårtensson)
Varningar: Umeå FC: Victor Mansaray, Henrik Millbert Enskede IK: