Victor Kamf hattrick grundlade 5-0-segern mot Lillpite. En seger som betyder att UFC Akademi spelar i division 3 även nästa säsong.
– Jag är väldigt imponerad av hur grabbarna har tacklat det här kvalspelet, sade tränare Mathias Johansson efter matchen.

Förutsättningarna inför matchen mot Lillpite var enkla. Vid seger och ett oavgjort resultat mot Lillpite skulle UFC Akademi behålla sin division 3-status. Trots sin unga ålder visade UFC Akademi inte upp någon nervositet och började sakta men säkert trycka ner Lillpite i positionerna. Yoel Embaye och Victor Kamf fick UFC Akademis två första heta lägen men Jonas Strand i Lillpites mål stod pall. Det skulle dröja ända till den 43:e spelminuten innan UFC Akademi skulle få hål på Strand. Den notoriske målskytten vräkte sig fram på Max Wolf-Watz fina inspel och tryckte upp bollen i nättaket.

Efter det rullade det på för UFC Akademi och Victor Kamf. Inom loppet av tio minuter gjorde han 2-och 3-0 och matchen var avgjord. Segrn skrevs tillslut till 5-0 efter att Ushindi Yermos och inhoppande William Schultz också fått näta. Segern innebär att UFC Akademi spelar i division 3 även nästa säsong.

Mathias Johansson efter matchen:
– Vi pratade mycket om att vi ska göra det vi är bra på och gilla läget. Jag tycker att grabbarna gör det otroligt bra i en pressad situation. Vi har bevisat att vi ska ha division 3-status under det här kvalet och var det klart bästa laget.

Se matchen i repris här!

UFC Akademi – Lillpite IF 5-0 (1-0)
Målen:
1-0 (43) Victor Kamf, 2-0 (48) Victor Kamf, 3-0 (53) Victor Kamf, 4-0 (77) Ushindi Yermos, 5-0 (89) William Schultz