Med tre omgångar kvar av årets division 1 kommer Nyköping på besök till Umeå Energi Arena.

En poäng efter 0-0 mot Carlstad senast. Hur tycker du att ni genomförde matchen?
– Vi gjorde en bra första halvlek men blev lite fega i andra. Borde kunnat fortsätta med samma energi och mod, även om de satte aningen högre press på oss.

Nu väntar Nyköping hemma. Det blev 2-2 på bortaplan. Vad kommer du ihåg från den matchen?
– Det var första matchen på hösten och vi hade stundtals en del problem med deras positionsbyten samt släppte vi in enkla mål på omställningar.
Andra halvlek var bättre av oss och ett oavgjort resultat var rättvist.

De har varit i en positiv trend under hösten. Vad är Nyköpings styrkor anser du?
– De är skickliga och trygga med boll på flera positioner, framförallt centralt i plan. Byter mycket plats och använder possession av bollen som ett verktyg för att skapa målchanser. De har stort tålamod i sitt anfallsspel.
– Sen är de lika modiga i sitt försvarsspel med en relativt hög backlinje och presspel bollhållare. Dock sker detta ganska individuellt.

Vart ligger vi själv just nu?
– Spelmässigt tycker jag vi har spelat bättre under stora delar av hösten än våren, med framförallt mer variation och längre anfall, men har blivit lite för otydliga i vårt djupledsspel samt tappat balansen vilket medfört onödiga omställningar.
Försvarsmässigt måste vi ha tålamod samt agera som en enhet.

Hur ser truppläget ut inför matchen?
– Yann Fillion (armbåge), Mikael Wikström (knä), Anton Eriksson (fot), Oskar Sandström (knä), Lukas Adolfsson (sjuk) och Mubiru Yahaya är borta från matchen. Jens Stigedahl är avstängd.