Umeå FC bröt äntligen sin förlusttrend. Hemmamatchen mot Carlstad slutade 0-0.

Det bjöds på fint höstväder när Carlstad United kom på besök på Umeå Energi Arena. Umeå FC var på poängjakt efter fem raka förluster i division 1 och det var kanske därför det var avvaktande i inledningen.
Matchen första målchans fick hemmalaget men Simon Mårtenssons skott prickade stolpen. Bara några minuter senare var det Carlstad Uniteds tur att pricka virket. Det efter ett jätteskott som seglade över Felix Marklund i målet träffade ribban.

Båda lagen hade svårt att etablera några vidare anfall, utan matchen präglades av mycket slarviga passningar från båda lagen. Mikael Wikström testade dock motståndarmålvakten Mattias Karlsson med två bra skott där Karlsson fick sträcka ut rejaölt. Även Mansaray fick ett bra läge att bli målskytt men skottet gick en bra bit över ribban.
Med bara minuter kvar av matchen fick Tobias Sandström matchens bästa läge då han, på en fin passning av Mansaray, då han fri med målvakten inte riktigt fick till mottagningen och chansen rann ut i sanden.

Matchen slutade 0-0 och Umeå FC bröt därmed sin förlusttrend. Nästa helg väntar Nyköping, även det hemma på Umeå Energi Arena.

Umeå FC – Carlstad United 0-0 (0-0)
Varningar: Umeå FC:
Dillan Ismail, Mikael Wikström, Jens Stigedahl
Publik: 265
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Henrik Millbert, Modou Lamin Sillah (ut 51), Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Mikael Wikström (ut 79), Yoon Soo-Yong, Jens Sjöström, Isaac Freitas da Silva
Simon Mårtensson, Victor Mansaray
Ersättare: Felix Forsgren, Felix Adjei, Måns Sundström (in 51), Alexis Bbakka, Mubiru Yahaya, Tobias Sandström (in 79)