Efter krysset senast mot Skogså var UFC Akademi näst intill tvingat att besegra Robertsfors för att fortsatt ha chans till att behålla sin division 3-status. Pressat kan tyckas men UFC Akademi visade klass och vann med hela 9-3.

Redan i den elfte minuten spräckte man nollan på Robertsfors när lagets notoriske målskytt Victor Kamf rullade in 1-0. Men Robertsfors replikerade relativt snabbt efter en retur från Mattias Eriksson. I mitten av den första halvleken drog så UFC Akademi ifrån när Victor Kamf gjorde sitt andra för dagen och Ushindi Yermos utökade till 3-1 efter 35 minuters spel. Då trodde nog de flesta att matchen var klar men Robertsfors Mateusz Szalek ville annat och slog med något som kan klassas för årets mål. Först helikopterfintade han bort sin motståndare och drog till från halva planen och bollen seglade över Mattias Eriksson. Väldigt vackert!
Innan paus skulle dock Victor Kamf rulla in sitt tredje för dagen.

Robertsfors hade chansen att göra denna tillställning en aning mer spännande när man fick straff i den 53:e minuten men Eriksson gjorde en mycket bra räddning och efter det rann det iväg till UFC Akademis fördel. Man sprang sönder Robertsfors och vann tillslut med hela 9-3 efter bland annat fem (!) mål av Victor Kamf.

Den andra matchen i gruppen mellan Lillpite och Skogså slutade 0-0 vilket betyder att UFC Akademi leder gruppen på målskillnad före Lillpite. Näst helg möts de båda lagen i en direkt avgörande match om division 3-statusen.

UFC Akademi – Robertsfors IK 9-3 (4-2)
Målen:
1-0 (11) Victor Kamf, 1-1 (13) Joakim Johansson, 2-1 (22) Victor Kamf, 3-1 (25) Ushindi Yermos, 3-2 (35) Mateusz Szalek, 4-2 (45) Victor Kamf, 5-2 (60) Victor Kamf, 6-2 (73) Ushindi Yermos, 7-2 (82) Victor Kamf, 8-2 (86) Ushindi Yermos, 9-2 (88) Yoel Embaye, 9-3 (90) Robin Nordström