Nu väntar tre raka hemmamatcher för Umeå FC:s del. Man inleder hemma mot Carlstad United på söndag.

Uddamålsförlust mot Assyriska förra helgen. Vad säger du om matchen?
– En konstig match där vind o regn präglade matchen. De var bättre än oss på att utnyttja den men ett oavgjort resultat vore mest rättvist.

Det var den femte raka förlusten i höst. Vad tycker du är den största skillnaden nu jämfört med i våras?
– Vi har inte hanterat motgångarna under eller efter matcherna på ett bra sätt samt att vi inte klarade av att ”måste” vinna. Alla lag går igenom svackor men man bör klara att ta sig ur det på ett bättre och snabbare sätt än vad vi gjort.

Nu väntar Carlstad på söndag. Vad förväntar du dig av laget i den matchen?
– Det laget som klarar mobilisera mest kvalité och vilja att vinna går segrande ur matchen.

Hur tänker ni nu när kvalplatsen är borta? Kommer ni att testa något nytt eller vissa spelare lite extra inför nästa år?
– Varje match ett lag spelar måste vara årets viktigaste, för spelarens egen skull och lagets utveckling. Oavsett om man slåss om serieseger eller annat. Det är allas skyldighet och ansvar.
– Jag tar ut de spelare som jag tror har bäst chans för oss att vinna matchen samt spelar på det sätt som krävs för att vinna.
– ”Testa för framtiden” existerar inte för mig idag. Min roll är att se till att Umeå FC vinner matchen imorgon.

Hur ser truppläget ut?
Yann (Fillion) är borta resten av säsongen, Zack (Sukunda) är borta någon vecka till. Anton Eriksson är fotskadad samt Erik (Lundström) är tveksam till spel. Oscar Sandström (knä) och Lukas Adolfsson (sjuk) saknas också.

Umeå FC – Carlstad United
Söndag 15/10 kl. 15.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!