Det blev ingen rolig söndag för Umeå FC i Södertälje. Förlust med 1-0 mot Assyriska och dessutom tvingades målvakten Yann Fillion lämna planen på bår.

Umeå FC är inne i en tung period just nu. På söndag åkte man på sin femte raka förlust i mötet med Assyriska. Hemmalagets David Gutierrez Arvidsson nickade in segermålet när det återstod ca 20 minuter av matchen.
Inte nog med det så var Zach Sukunda tvungen att lämna planen med en befarad bristning i baksida lår och i den 80:e spelminuten krockade Yann Fillion med en Assyriska-spelare där smällen tog så hårt att Fillion var tvungen att lämna planen på bår med armbågen ur led. Han gipsades senare på kvällen på Danderyds sjukhus.

Annars var det en jämn och målfattig tillställning på en blåstigt och regningt Södertälje Arena. Tobias Sandström fick Umeå FC:s hetaste målchans i den första halvleken men lyckades inte förvalta den. I motvinden i den andra halvleken var Simon Mårtensson närmast att hitta en kvitteringen men skottet smet utanför.

Nu väntar tre raka hemmamatcher för Umeå FC:s räkning där Carlstad United väntar kommande helg.

Assyriska FF – Umeå FC 1-0 (0-0)
Målen:
1-0 (78) David Gutierrez Arvidsson
Varningar: Assyriska FF: – Umeå FC: Henrik Millbert, Yoon Soo-Yong
Publik: 220
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion (ut 81)
Henrik Millbert, Jens Sjöström, Dillan Ismail, Zach Sukunda (ut 65)
Mikael Wikström, Måns Sundström, Yoon Soo-Yong, Tobias Sandström (ut 63)
Simon Mårtensson, Victor Mansaray
Ersättare: Felix Marklund (in 81), Isaac Freitas da Silva (in 63), Felix Adjei, Jens Stigedahl (in 65), Alexis Bbakka