Det är med stor sorg och saknad vi inom Umeå FC mottagit beskedet att Anngerd Tillander gått bort.

Anngerd och hennes make Curt var med på Umeå FC:s resa ända från början i slutet av 1980-talet. Curt arbetade som materialförvaltare för fotbollslaget, Anngerd arbetade i ett antal år på föreningens kansli och under många år med service vid alla hemmamatcher. Curt gick bort för många år sedan.

Anngerd var en sann och trogen supporter till Umeå FC. Hon hade en naturlig fallenhet för att skapa goda kontakter genom sin genomgående positiva och glada framtoning. Inte minst byggde hon upp goda och naturliga relationer till många spelare genom åren, hon kom för många att framstå som något av en ”mamma” inom föreningen, allt i positiv bemärkelse.

Anngerd Tillander. Mars 2011. Foto: Jan Hofverberg

I relativt tidiga år drabbades Anngerd av reumatiska besvär som gjorde hennes tillvaro både mer komplicerad och tidvis plågsam. Oaktat det så ställde Anngerd alltid upp och drog sitt strå till stacken och det var först på senare år när rörligheten försvårades som Anngerd inte längre kunde vara med på UFC:s hemmamatcher. Betecknande var dock att man aldrig någonsin hörde Anngerd klaga över besvären. ”Det finns så många som har det mycket värre” var Anngerds stående svar till de som undrade hur jobbigt hon hade det.

Umeå FC har tappat en kär, trofast och trogen vän. Vi minns henne med både glädje och värme samtidigt som vi delar den sorg och saknad som hennes anhöriga känner idag.

Vila i frid, Anngerd.

Umeå FC