Trots tidigt underläge så var det aldrig något snack. UFC Akademi besegrade Bergnäset med 4-2 och tog sin tredje raka seger i division 3.

Redan efter fyra minuters spel nickade Jens Larsson in 1-0 till gästerna men UFC Akademi svarade nästan direkt när Mubiru Yahaya kvitterade. Efter halvtimmens spel så gjorde Jens Larsson sitt andra mål för Bergnäset och gästerna gick till halvtidspaus med ledning 2-1.

Men efter paus var det UFC Akademi för hela slanten. Först kvitterade Victor Kamf till 2-2 och sedd gav Ushindi Yermos laget ledningen med 3-2. Med kvarten kvar punkterade Yoel Embaye matchen från strffpunkten när han placerade in 4-2 och UFC Akademi tog därmed sin tredje raka seger i division 3.
– Vi gör återigen en stark insats. Efter en tuff vårsäsong märks det nu att vi har lärt oss vad som krävs och vi gör en en fenomenal höstsäsong. Det känns hoppfullt, sade tränare Mathias Johansson efter matchen.

UFC Akademi – Bergnäset AIK 4-2 (1-2)
Målen:
0-1 (4) Jens Larsson, 1-1 (8) Mubiru Yahaya, 1-2 (32) Jens Larsson, 2-2 (47) Victor Kamf, 3-2 (53) Ushindi Yermos, 4-2 (73) Yoel Embaye (straff)