Trots stort spelövertag så ville det sig inte för Umeå FC mot Sandviken på bortaplan. Hemmalaget gjorde matchens enda mål och Umeå FC inkasserade andra raka förlusten.

Det var Umeå FC som styrde och ställde under den första halvleken i bortamötet mot Sandviken. Trots det så fick man inte utdelning trots fina lägen för Modou Lamin Sillah och Mikael Wikström.
– Första är väldigt bra av oss. Vi har bra kontroll och skapar lägen och de kommer inte till något så vi hade en bra känsla i paus, säger Jeglertz.

Fem minuter in i den andra halvleken fick Alexis Bbakka Umeå FC:s bästa läge i matchen men den förre UFC-målvakten Tim Markström kom ut stort och räddade Bbakkas friläge. Några minuter senare så small den åt andra hållet. Efter en omställning gjorde Sandviken 1-0 och Umeå FC kunde inte resa sig efter det och inkasserade andra raka förlusten.
– Prestationen i sig var bra, men nu är det vår oskicklighet i de lägen vi har som gör att vi inte vinner matchen. Jag är väldigt besviken på att vi inte får till det i straffområdet, säger Jeglertz och fortsätter:
– Spelmässigt är vi klart bättre än förra matchen, men fotboll handlar om att vinna matcher och vi kommer att göra allt för att vinna nästa helg.

Sandvikens IF – Umeå FC 1-0 (0-0)
Målen:
1-0 (56) Namir Alispahic
Varningar: Sandvikens IF: Danijel Majkic, Irhan Smajic, Jens Åberg, Marcus Hägg Umeå FC: Alexis Bbakka, Erik Lundström
Publik: 532
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion
Zach Sukunda, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Isaac Freitas da Silva (ut 71), Erik Lundström, Måns Sundström (ut 83), Felix Adjei (ut 62)
Mikael Wikström, Alexis Bbakka
Ersättare: Felix Forsgren, Henrik Millbert, Simon Mårtensson (in 71), Jens Sjöström (in 83), Mubiru Yahaya, Anton Eriksson, Tobias Sandström (in 62)