Efter sommaren har spelare och ledare i Umeå FC.s A-lag testat en ny forskningsbaserad metod – MyNeeds. Metoden ger spelarna och ledarna förutsättningarna att utveckla sig själv och sitt lag till nästa nivå. I måndagskväll genomfördes en workshop för samtliga.

MyNeeds grundar sig på den senaste motivationsforskningen (SDT) som ger en förklaring på varför vi gör som vi gör. MyNeeds har brutit ner teorin på individnivå så varje person får veta hur deras behov påverkar dem och sin omgivning. Via en utökad förståelse för sina och andras behov kan varje individ påverka sin och andras motivation på ett mer konstruktivt sätt. Medvetenheten om detta skapar förutsättningar för en bättre laganda som även påverkar prestationen. För spelare och ledare i Umeå FC.s A-lag handlade det under måndagskvällen om att få en större kunskap om vilka behov varje individ önskar att tillgodose.
– Det här är första gången vi testat metoden på ett idrottslag vilket är väldigt spännande! Vi har sedan tidigare enbart arbetat mot näringslivet. Det handlar inte enbart om individens prestation utan även om hur gruppen fungerar tillsammans utifrån sina behov. Umeå FC har en bra balans i laget vilket ger dem bättre förutsättningar att lyckas säger Desireé Rova, grundare av MyNeeds.

Som första idrottsförening i landet har Umeå FC deltagit i metodiken som består av fyra olika steg. Efter uppstart, behovsanalys och gårdagens workshop väntar nu en uppföljning av projektet.
– Inför säsongen tog spelarna tillsammans fram utvecklingsmål och förhållningssätt att följa under säsongen. Samarbetet med MyNeeds stärker gruppen ytterligare där vi får en djupare förståelse i varje individs agerande. Detta är ett samarbete som betyder mycket för oss både ur ett kort – och långsiktigt perspektiv säger tränare Andrée Jeglertz.