Det bjuds på ett riktigt toppmöte på Umeå Energi Arena på söndag. Umeå FC ligger på en andra plats i tabellen. Söndagens motståndare Akropolis är en poäng bakom, på en tredje plats.

Mållöst och en poäng mot Team TG förra veckan. Vad säger du om insatsen?
– Det var en bra prestation av oss, vi förtjänade mer än ett oavgjort. Tyvärr lyckades vi inte skapa några riktigt bra chanser men vårt försvarsspel var bättre än mot Sollentuna, anfallsspelet tydligare men skapade som sagt lite för lite av vårt spelövertag.

Nu väntar ett riktigt toppmöte mot Akropolis på söndag. Ni vann vårmötet med 3-2, vad kommer du ihåg från den matchen?
– Vi låg under med 2-0 efter 15 minuter men vände och dominerade resten av matchen. De fick en spelare utvisad i mitten av andra halvlek som vi kunde utnyttja. De har sedan dess utvecklas lika mycket som vi har och är idag ett klart bättre lag än då.

Vad ska man se upp med när man möter Akropolis?
– Deras inläggspel och snabba omställningsspel.

Vad hoppas du se från ditt lag på söndag?
– Att vi lyckas med samma försvarsspel som mot TTG med fokus på att hantera deras inläggsspel.
– I anfallsspelet måste vi fortsätta variera med centrala kombinationer med forwards, kantspel med inläggspel samt ett bättre djupledsspel än senaste tiden. Då tror jag vi kan skapa fler lägen och ger oss en bra möjlighet till tre poäng.

Hur ser truppläget ut?
– Jens (Sjöström), Lukas (Adolfsson) och Oskar (Sandström) är ej spelklara. Victor (Mansaray) är avstängd.