Umeå FC tog sin första trepoängare för hösten och tränare Andrée Jeglertz var givetvis nöjd med segern.
– Det var en bra seger mot ett bra motstånd.

Endast 22 minuter in i matchen var ställningen 3-1 till hemmalaget vilket också höll sig till pausvilan men Jeglertz var inte helt nöjd med prestationen så långt.
– Det är en jämn match i första halvlek där de hade mer boll än oss men vi skapade målchanserna och ledde matchen, säger han och fortsätter:
– Men jag var inte nöjd med vår första halvlek, prestationsmässigt. Vi hade en del problem i vårt försvarsspel mycket p.g.a av dålig kommunikation och för långt lag. Anfallsspelet var lite slarvigt men vi skapade flera bra chanser i första så det var inget jag var orolig över.
– I andra började vi bra men matchen fick en helt annan karaktär efter utvisningen.

Minst sagt. Victor Mansaray fick syna det röda kortet efter bara fyra minuter på planen. Då återstod det 30 minuter att spela.
– Jag hänger inte riktigt med vad som händer. Jag måste se den på videon imorgon. Han hade mycket energi och ville bidra till laget men tyvärr tog det fel väg.

Men desto nöjdare var han med lagets insats efter det.
– Oerhört starkt. De har bollen i de lägen vi låter dem ha den. Visst skapar de några bra chanser men med bra målvaktsspel, hårt arbetande utespelare samt en enorm moral att ställa upp för sin lagkamrat lyckades vi frejda vårt mål.

Det gjorde också att Umeå FC avgick med segern, 3-1.