Krigare, målskytt och matchens lirare. Det sammanfattar Dillan Ismails insats mot Sollentuna rätt bra.

Det blev en hel del försvarsspel för Umeå FC mot Sollentuna och inte minst efter den den utvisning Victor Mansaray ådrog sig med halvtimmen kvar. Men laget stod pall mycket tack vare mittlåset med Modou Lamin Sillah och Dillan Ismail.
– Vi gör det väldigt bra, hela laget. Visst, dom skapar en del lägen men vi sliter väldigt hårt för varandra, säger Ismail efter matchen.

Innan det fick han se Mikael Wikström göra både ett-och två-noll innan Sollentuna reducerade. Sedan var det Dillans tur att hamna i målprotokollet. Tobias Sandström lurade läckert bort Sollentunaförsvararen innan han blev fälld och domaren pekade på straffpunkten. Dillan Ismail klev fram och visade samma kyla som tidigare och placerade in sin fjärde straff för säsongen.
– Jag är glad att jag får förtroendet. Annars fokuserar jag mest på att komma rätt till bollen och få en bra träff. Det har gått bra hittills, säger han.

Trots segern tycker han att det finns mer att hämta rent spelmässigt.
– Vi visste på förhand att Sollentuna är en skickligt lag och dom gjorde det svårt för oss. Det kändes som att vår energi inte var på topp under den första halvleken, dom fick komma in mellan våra lagdelar lite för lätt och vi tar lite felbeslut i vår offensiv där vi har läge att hålla i bollen inom laget.
– Vi pratade om det i paus men sen tog det inte så lång tid innan vi fick utvisningen vilket gjorde att det blev andra spelregler…

Spelregler som Umeå FC och Dillan Ismail hanterade bra och tog sin första trepoängare för hösten.