Det såg ut som att Umeå FC skulle gå mot sin första förlust sedan 20 maj. Men återigen visade man styrka i slutet och lyckades få med sig en poäng i bortamötet mot Nyköpings BIS.
– Vi visar en stark moral att hämta upp ett 0-2 underläge, sa Andrée Jeglertz efter matchen.

När Oscar Karlsson placerade in 2-0 för hemmalaget med halvtimmen kvar trodde nog alla att Nyköpings BIS skulle gå mot tre klara poäng. Men som så många gånger förr visade Umeå FC styrka i slutet. Med 20 minuter kvar fick Alexis Bbakka straff efter att ha blivit nedriven av Nyköpings målvakt Edvard Setterberg. Dillan Ismail visade upp samma kyla från elva meter som han gjorde både mot Sollentuna och Västerås och reduceringen var ett faktum.

Om det var ett passivt Umeå FC under de första 60 minuterna så var det tvärtom efter reduceringen. Nu var det Umeå FC som vann dueller och skapade chanser och med kvarten kvar kom också kvitteringen. Nyinbytte och debuterande Tobias Sandström avlossade ett skott som Setterberg räddade men inte bättre än att Alexis Bbakka kunde slå in returen. Upphämtningen var ett faktum.

Men det såg ut som att inget av lagen som var nöjda med en poäng. Man anföll hejvilt och ytor öppnades åt båda hållen. Närmast segern var Umeå FC som hade en boll inne men Mikael Wikström vinkades av för offside och matchen slutade således 2-2.

Andrée Jeglertz efter matchen:
– Vi får vara nöjda med poängen. Vår första halvlek var passiv och obeslutsam och vi hade problem med deras presspel. De hade scoutat oss väl men vi borde hanterat det bättre tycker jag.
– I andra lyckas vi bättre att binda fast bollen högre upp och hanterar deras spel genom oss på ett bättre sätt. En ganska typisk match efter uppehåll. För många enkla misstag och lite otajmat i både anfall-och försvarsspel. Vi visar dock en stark moral att hämta upp ett 0-2 underläge.
– Oavsett om spelet inte klaffar så tror vi att vi kan vinna alla matcher och detta var ett bevis som vi tar med oss framöver.

Nyköping BIS – Umeå FC 2-2 (1-0)
Målen:
1-0 (20) Christian Kouakou, 2-0 (60) Oscar Karlsson, 2-1 (72) Dillan Ismail, 2-2 (76) Alexis Bbakka (Tobias Sandström)
Varningar Nyköping BIS: Edvard Setterberg Umeå FC: Yoon Soo-Yong, Mikael Wikström
Publik: 172
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion
Zach Sukunda, Jens Sjöström, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Anton Eriksson (ut 61), Yoon Soo-Yong, Erik Lundström, Felix Adjei
Mikael Wikström, Alexis Bbakka
Ersättare: Felix Marklund, Lukas Adolfsson, Modou Lamin Sillah, Måns Sundström, Mubiru Yahaya, Tobias Sandström (in 61)