På fredagskvällen tog UFC Akademi tre sköna poäng i derbyt mot Sandvik. Segern skrevs till 3-2 och det var lagets andra raka seger i division 3.

Stora delar av den första halvleken tillhörde dock Sandvik och efter en halvtimme tog man också rättvist ledningen med 1-0 genom Pär Lundgren. Men UFC Akademi och Mubiru Yahaya gjorde ett psykologiskt viktigt mål just innan pausvilan.
Inledningen av den andra halvleken tillhörde UFC Akademi, om inte annat målmässigt. Först gav Victor Kamf laget ledningen i den 52:a minuten och sedan utökade Ushindi Yermos ledningen till 3-1 bara sju minuter senare. Det skulle också visa sig att bli segermålet. Den förre Umeå FC-spelaren Eric Rönnholm reducerade förvisso i matchens sista minut men UFC Akademi höll undan och tog sin andra raka seger i division 3.

UFC Akademi – Sandviks IK 3-2 (1-1)
Målen:
0-1 (33) Pär Lundgren, 1-1 (44) Mubiru Yahaya, 2-1 (52) Victor Kamf, 3-1 (59) Ushindi Yermos, 3-2 (90) Eric Rönnholm