Årets ”Summer Signing” är på plats. Den 20-årige anfallaren Victor Mansaray ansluter till Umeå FC från MLS-laget Seattle Sounders. Kontraktet är skrivet på 1,5 år.
– Det är en ny utmaning för mig och jag ser fram emot det, säger Mansaray.

Victor Mansaray anlände till Umeå på fredagseftermiddagen efter en lång resa från Seattle, USA.
– Det var en lång resa. 11- 12 timmar ungefär. Men det gick bra.
Redan imorgon gör han sitt första träningspass med sitt nya lag.
– Jag har tränat på bra i Seattle så jag är i form, känner mig stark. Jag ser fram emot att träffa grabbarna, säger Mansaray.

Mansaray är född i Sierra Leone men flyttade till USA och Seattle redan som 15-åring då anslöt han till Seattle Sounders organisation. 2015 skrev han på sitt första a-lagskontrakt med klubben. Han har även noterats för ungdomslandskamper för USA (8 U18-matcher och 7 U20-matcher).
– Tiden i Seattle har varit en fantastisk erfarenhet. Jag har fått spela med stora amerikanska spelare som Clint Dempsay och Jordan Morris. Det är alltid bra att se och lära av såna professionella spelare och det stärker ditt självförtroende, säger han och fortsätter:
– Jag spelade även med en svensk, Gustav Svensson (fd IFK Göteborg) och han önskade mig lycka till innan jag åkte iväg.

Nu känner han sig redo för nästa steg.
– Jag kände att det var dags för mig att lämna Seattle och testa vingarna i Europa. Nu fick jag chansen och då är det upp till mig att göra det bästa av det.

Victor Mansaray har som sagts värvats med hjälp av klubbens supportrar och swishkampanjen ”Summer Signing”. Men han känner ingen press, utan pressen kommer främst från honom själv.
– Jag vet vad jag kan och jag vet varför jag är här. Jag ska hjälpa klubben till nästa nivå, avslutar han.

Andrée Jeglertz om Victor Mansaray:
– En anfallare som gärna deltar i speluppbyggnaden samt gör andra bra med sitt passningsspel och sina löpningar. Han har också en teknik som gör att han har förmåga att lösa tränga situationer i och runt straffområdet.