Idag blev det klart att Tobias Sandström, 22, hämtas in från Skellefteå FF. Samtidigt lånas Axel Fällman ut till Täfteå IK.
– Det känns väldigt, väldigt roligt och samtidigt spännande, säger Sandström.

Tobias Sandström har varit på Umeå FC:s radar ett tag och tränade med laget både innan denna säsong och just innan uppehållet. Han fick då med sig en positiv känsla.
– Jag fick ett väldigt bra intryck från spelare och ledare. Det har känts väldigt bra när jag har varit här och tränat, säger han.

Han lämnar Skellefteå FF mitt i brinnande säsong. Ett lag som leder Division 2 Norrland så beslutet var inte helt enkelt.
– Det svårt beslut att ta om man ser till att jag lämnar Skellefteå FF i serieledning, men samtidigt så var det ett enkelt beslut att ta då jag kommer till lag i en högre serie, en professionell förening och ett ställe där jag kan ta nästa steg i min utveckling.

Han är dock väldigt tacksam över de 2,5 åren i ”FF”.
– Jag har utvecklats väldigt mycket. Framförallt har jag mognat både på och utanför planen. Sedan har jag givetvis utvecklat min egenskaper på planen.

Umeå-killen Tobias Sandström inledde sin fotbollskarriär i Sandviks IK innan har vann tv-serien ”Proffsdrömmen” och fick ett kontrakt med allsvenska Elfsborg. Ett stort steg men nyttigt.
– Det var så klart tufft i början. Jag var ung och Elfsborg var nyblivna svenska mästare. Samtidigt var det en väldigt rolig tid där jag utvecklades mycket.
Det blev 1,5 år i Elfsborg innan han flyttade tillbaka till Norrland och Skellefteå FF där han som sagt tillbringat de senaste 2,5 åren.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en yttermittfältare som har mina styrkor i en mot en-spelet, snabbheten och kvickheten. Jag gillar att skapa målchanser helt enkelt.

Som ny har Tobias givetvis pratat med tränare Andrée Jeglertz och han fick ett bra intryck av sin nya chef.
– Man hör att han kan sin grej. Han har varit på en högre nivå och är väldigt passionerad i sitt arbete och han gav ett väldigt bra intryck.

Nu kommer alltså Tobias Sandström till ett Umeå FC som ligger på en andra plats i division 1 Norrland, ett bra läge inför höstsäsongen vilket han ser fram emot.
– Det känns jätteroligt. Det är 13 matcher kvar att spela och nio poäng upp till serieledarna. Så det känns jätteroligt att jaga Superettan-platsen och det tror jag definitivt är möjligt, avslutar han.

Andrée Jeglertz om Tobias Sandström:
– Tobias är en spelare vi följt under året. Han har modet att utmana en mot en, snabbheten för hot i djupled samt både spelar fram och gör egna mål.
– Han är också en Umeå-kille och är redan bekant med spelarna i truppen samt staden. Vi vill i vår strategiplan säkerställa den norrländska kvoten i truppen och Tobias passar bra in även där.

Axel Fällman kommer att lånas ut till Täfteå IK under hösten via klubbarnas samarbetsavtal. Det betyder dock att han fortfarande kan representera Umeå FC under höstsäsongen. Axel kommer att träna med både Umeå FC och Täfteå IK men i huvudsak matchas i Täfteå IK.