Tre mål av Victor Kamf lade grunden till UFC Akademi:s tre poäng mot Heden i våravslutningen. Matchen slutade 5-2.

Det var en viktig drabbning i våravslutningen när UFC Akademi tog emot Hedens IF under söndagen. Båda lagen parkerade under nedflyttningsstrecket där UFC Akademi låg sist. Men hemmalaget, förstärkt av UFC-spelarna Axel Fällman, Anton Eriksson och Mubiru Yahaya, visade inga nerver. Efter ca 20 minuter satte Viktor Kamf fint assisterad av Fällman. Duo Kamf/Fällman låg av bakom 2-0 när Viktor nickade in Fällmans inlägg. Just innan paus satte också Mubiru Yahya 3-0 för hemmalaget och de flesta trodde nog att matchen var över.

Men två snabba mål i början av den andra halvleken av Hedens Edvin Degerlund satte tillfällig nerv i matchen. Den varade dock inte länge. Yoel Embayes 4-2-mål punkterade matchen och med sju minuter kvar av matchen satte Viktor Kamf sitt tredje mål för dagen, även det assisterad av Axel Fällman.

Tre välbehövliga poäng in på kontot för UFC Akademi och den perfekta avslutningen på vårsäsongen.

UFC Akademi – Hedens IF 5-2 (3-0)
Målen:
1-0 (17) Victor Kamf, 2-0 (39) Victor Kamf, 3-0 (45) Mubiru Yahaya, 3-1 (47) Edvin Degerlund, 3-2 (52) Edvin Degerlund, 4-2 (58) Yoel Embaye, 5-2 (83) Victor Kamf