Sandvikens bästa spelare var Sunday Bale.
Men efter 3-1 och femte raka segern var det lördag hela veckan för Umeå FC.
– Vi gjorde det vi skulle, sammanfattade UFC-tränaren Andrée Jeglertz.

Fem raka segrar.
När hände det senast kanske någon undrar.
Vi får Bbakka tillbaka till slutet oktober 2011 när Umeå FC senast vann fem matcher på raken under en säsong.
Umeå FC avslutade den säsongen med en handfull segrar för att säkra seriesegern genom att besegra Aktropolis med 2-1 i den avslutande omgången.
Erik Lundström och Danny Persson gjorde varsitt mål och kunde därefter fira seriesegern och avancemanget till Superettan.
Om årets Umeå FC kommer att nå avancemang till Superettan återstår att se.
Men det ser i alla fall lovande ut trots att Brage har öppnat seriespelet på ett oerhört övertygande sätt.

Umeå FC har i de senaste matcherna sett mer och mer stabilt ut och har verkligen fått ordning på spelet, samtidigt som deras fysiska status har inneburit att Umeå FC kunnat lägga ena laget efter den andra på rygg.
Redan efter en halvtimmes spel i lördagens hemmamatch mot Sandviken kunde vi räkna in den femte raka segern, trots att Sandviken under den andra halvleken försöka återuppväcka en redan livlös division I-uppgörelse.
– I första halvlek hade vi ett bra och variationsrikt anfallsspel och skulle kanske ha gjort ytterligare något mål på våra chanser, kommenterade UFC-tränaren Andrée Jeglertz.

I den andra havleken lyckades Sandviken förändra matchbilden utan att riktigt hota hemmalagets trepoängare.
– Det såg ut som att vi bara ville spela av matchen. Vi blev trötta i värmen, hade lite för korta anfall och bjöd in Sandviken in i matchen. Men som helhet tycker jag att vi gjorde det vi skulle, sammanfattade Andrée Jeglertz som pratade varmt om lagets anfallsspel där samarbetet mellan Simon Mårtensson och Alexis Bbakka blir allt bättre.
– Och sedan är det skönt att ha tillbaka Jens Sjöström på planen. Som vi har längtat efter honom. Det är en bra fotbollsspelare, vilket han inte minst visade i dag, sade André Jeglertz.

Centralt var Umeå FC inte lätta att tas med. Även innerbacksparet med Modou Lamin Sillah och Dillan Ismail städade undan det mesta på defensiv planhalva och gjorde det svårt för Sandviken att skapa riktigt farliga målchjanser.
– Sandviken gjorde sitt mål, men sedan hade de inte så många fler chanser, tyckte Andée Jeglertz.