Efter en fin ”streak” på fyra raka segrar och en tredjeplacering i tabellen väntar nu Sandviken hemma på lördag. Ett motstånd som Andrée Jeglertz har respekt för.

Det blev en övertygande seger mot Enskede med 5-2 förra helgen. Vad säger du om matchen?
– Det var en bra prestation av oss. Det tidiga målet gjorde att vi hade en period direkt efter som var lite passivt och avvaktande men när vi gjorde mål på en omställning var det sedan en trygg match.

Vad är du mest nöjd med?
– Våra mål är fina och de beror på viktiga saker som spelarna gör för laget. Till exempel görs 2-0-målet efter ett blockat skott av Yoon (Soo-Yong) utanför eget straffområde och sedan löper han upp i omställningen för att avsluta anfallet med ett distansskott. 4-1 målet görs efter ett hårt arbete av forwards på en chansboll av vår backlinje, motståndaren klarar inte av att rensa ordentligt och Erik (Lundström) kan fånga upp bollen på mittplan. Sedan kör han slalom mellan fyra spelare. Denna offervilja för laget är direkt avgörande för oss.

Det var den fjärde segern i rad. Vad är det som gör att ni är så starka för tillfället?
– Bredden på truppen, den fysiska statusen samt att vi aldrig blir nöjda.

Hur tycker du att träningsveckan har varit?
– Ok. Kortare vecka med bara sex dagar mellan matcherna men för oss är alla träningar viktiga för att utveckla spelet och spelarna. Vissa spelare är lite slitna men det är vanligt vid denna period. Vi har betonat vikten av att vi har tre oerhört viktiga matcher kvar, sedan är våren slut. Vi måste inse att dessa tre avgör hur vi bör summera vårsäsongen.

Nu väntar Sandviken, vad vet ni om dom?
– De har bra forwards som är starka och tunga i straffområdet. Kvicka och rappa yttermittfältare. De har tagit poäng mot väldigt bra lag under våren. En svår motståndare för oss.

Hur ser truppläget ut?
– Det är frågetecken för Freitas (ljumske) samt Måns Sundström, Lukas Adolfsson och Felix Marklund som är sjuka. Yoon (Soo-Yong) är avstängd.

Umeå FC – Sandvikens IF
Lördag 1 juli kl. 14.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!