Det vankades Umeå-derby på Ålidhem Arena när UFC Akademi besökte GUIF på söndagen. Men ett sent mål i den första halvleken och ett tidigt mål i den andra för hemmalaget gjorde att UFC Akademi aldrig kunde resa sig. GUIF vann med 2-0.

Trots ett stort bollinnehav kunde adlig UFC Akademi förvandla det till mål. Mål gjorde däremot GUIF och det var psykologiskt tungt för bortalaget. I den 44:e minuten var den förre UFC-spelaren Kim Lindmark på rätt ställe och sköt in ledningsbollen för hemmalaget.

Bara tio minuter in i den andra halvleken så utökade GUIF sin ledning genom Samuel Ketema. UFC Akademi kunde aldrig resa sig från det utan lämnade Ålidhem Arena utan poäng.

Nu väntar Hedens IF hemma på Nolia på söndag, sista matchen innan sommaruppehållet.

GUIF – Umeå FC 2-0 (1-0)
Målen:
1-0 (44) Kim Lundmark, 2-0 (56) Samuel Ketema