I den tionde omgången så kom den tillslut, den efterlängtade segern. Umeå FC Akademi körde över Storfors AIK med 4-0.

Väntan har varit lång men idag kom äntligen den första trepoängaren i division 3 för UFC Akademi, och det var aldrig något snack om saken. Redan efter den första halvleken ledde man med 3-0 efter att Alex Lundgren gjort 1-0 redan efter fyra minuters spel. Sedan gjorde Mubiru Yahaya två mål i loppet av fem minuter.

Den andra halvleken blev mer av en transportsträcka för hemmalaget där man även hann med att göra 4-0 genom Victor Kamf när det återstod cirka tio minuter.

Vinsten innebär att UFC Akademi nu står på sex poäng, sex poäng upp till säker mark.

UFC Akademi – Storfors AIK
Målen:
1-0 (4) Alex Lundgren, 2-0 (19) Mubiru Yahaya, 3-0 (26) Mubiru Yahaya, 4-0 (81) Victor Kamf